Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

20. 01. 2018, 11:00
Festivali
Uredništvo
Komentarji

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, Media 24 – radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, spletnim portalom Narodnjak in glasbeno agencijo Geržina Videoton Maribor, razpisuje javni natečaj za sodelovanje na 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem VURBERK 2018, ki bo v petek, 22. junija 2018 na grajskem dvorišču v Vurberku.

RAZPIS
Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden v naslovu razpisa ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa vsak ansambel nastopi z dvema skladbama, z eno skladbo, ki še ni bila javno predvajana ali posneta  in z neobjavljenim besedilom.

Druga skladba pa je iz zakladnice skladb ansambla Lojzeta Slaka, na razpis pa mora ansambel poslati dve skladbi in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu je treba poslati kot demo posnetek (CD) ali pa že dokončan posnetek in priložiti besedilo z navedbo avtorja.

Prvič letos bodo druge skladbe tekmovalnih ansamblov, skladbe iz zakladnice ansambla Lojzeta Slaka.

Za prijavljene ansamble bo 13. maja 2018 organiziran javni izbor v Podnanosu. Izvedbo  bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki bo odločila ali ansambel izpolnjuje pogoje za nastop na festivalu. 

Organizator festivala ima pravico, da na festivalu nastopi tudi ansambel brez nastopa na javnem  izboru.
Izbrani ansambli s sprejetimi skladbami ne morejo odpovedati sodelovanja!

S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevale strokovne komisije, ki jih imenuje organizator, komisija glasbenih urednikov slovenskih radijskih postaj in občinstvo.

NAGRADNI SKLAD
Na 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije "VURBERK 2018" bodo podeljene:
NAGRADE KOMISIJ: 
- za izvedbo (ansamblu): plaketa Lojzeta SLAKA  
- za najboljšo večglasno vokalno izvedbo (ansamblu): plaketa Jožeta ŠIFRARJA                        
- za besedilo (avtorju):   1. denarna in plaketa, 2. plaketa in 3. plaketa
- za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) po izboru radijskih postaj Slovenije: denarna in plaketa 

NAGRADA OBČINSTVA (ansamblu):
- plaketa 
GLAVNE NAGRADE FESTIVALA:
1. nagrada: ZLATI ZMAJ + snemanje video posnetka
2. nagrada: SREBRNI ZMAJ
3. nagrada: BRONASTI ZMAJ

PRIJAVA NA VURBERK 2018
Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu se morajo pisno prijaviti najkasneje do ponedeljka, 26. februarja 2018 na naslov: Turistično društvo Vurberk, Vurberk 85, 2241 Sp. Duplek, s pripisom"za festival".  

Dodatne informacije so vam na voljo pri agenciji GERŽINA VIDEOTON Maribor, e-mail: gerzina.videoton@gmail.com  (tel.: 041/616-603). K prijavi morate priložiti izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonska številka) ter podpisom vodje ansambla. 

O izbiri bodo prijavljeni ansambli pisno obveščeni.


Prijavnica - Vurberk 2018

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi