Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

10. 10. 2017, 23:05
Novice
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Maj v teh jesenskih dneh predstavlja nekaj novega - gre za na novo posneto skladbo iz glasbene zakladnice ansambla Franca Korbarja.

Z drevja počasi odpada jesensko listje, polja so prazna, v vinskih sodih zori rujna kapljica, na puste sive vrhove so za kratek čas celo legle prve snežinke... V deželo je znova prišla jesen, živo srebro pa se v meglenih kotanjah komaj še drži nad ničlo. Iz dimnikov se visoko nad strehe valijo beli oblaki, za pečmi pa se greje staro in mlado... Jesenska idila, ki je danes skoraj ne prepoznamo več. Pa se ni kaj dosti spremenilo, le časa nimamo, da bi se ustavili in pomislili, da nam je najlepše in najbolj toplo prav takrat, ko smo skupaj in se imamo radi. 

Da je prav ljubezen tista, ki greje svet, je že pred mnogimi leti prepeval ansambel Franca Korbarja, z njihove uspešnice "Tam, kjer je ljubezen" pa je danes prah obrisal ansambel Maj. "Škoda bi bilo, da bi pesem, ki je bila prvotno sicer posneta v nemškem jeziku, kasneje pa tudi v slovenskem, potonila v pozabo", so zapisali. In prav imajo, saj gre nenazadnje za zmagovalno pesem nemške Hitparade. V novi preobleki so jo Majevci posneli v studiu Petra Finka.

Prijetno poslušanje!Ansambel Maj - Tam, kjer je ljubezen

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi