Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

10. 10. 2017, 23:05
Novice
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Maj v teh jesenskih dneh predstavlja nekaj novega - gre za na novo posneto skladbo iz glasbene zakladnice ansambla Franca Korbarja.

Z drevja počasi odpada jesensko listje, polja so prazna, v vinskih sodih zori rujna kapljica, na puste sive vrhove so za kratek čas celo legle prve snežinke... V deželo je znova prišla jesen, živo srebro pa se v meglenih kotanjah komaj še drži nad ničlo. Iz dimnikov se visoko nad strehe valijo beli oblaki, za pečmi pa se greje staro in mlado... Jesenska idila, ki je danes skoraj ne prepoznamo več. Pa se ni kaj dosti spremenilo, le časa nimamo, da bi se ustavili in pomislili, da nam je najlepše in najbolj toplo prav takrat, ko smo skupaj in se imamo radi. 

Da je prav ljubezen tista, ki greje svet, je že pred mnogimi leti prepeval ansambel Franca Korbarja, z njihove uspešnice "Tam, kjer je ljubezen" pa je danes prah obrisal ansambel Maj. "Škoda bi bilo, da bi pesem, ki je bila prvotno sicer posneta v nemškem jeziku, kasneje pa tudi v slovenskem, potonila v pozabo", so zapisali. In prav imajo, saj gre nenazadnje za zmagovalno pesem nemške Hitparade. V novi preobleki so jo Majevci posneli v studiu Petra Finka.

Prijetno poslušanje!Ansambel Maj - Tam, kjer je ljubezen

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi