Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

08. 01. 2018, 19:51
Novice
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Stanka Fajsa boste takoj prepoznali po inštrumentu cimbale, katere niso ravno običajen inštrument v narodno zabavni glasbi. Cimbale z mehkim značilnim prepoznavnim zvokom se k instrumentalnemu triu in ubranem vokalu zelo lepo poda.

Fantje  in dekle iz ansambla Stanka Fajsa prihajajo iz  Podplata in okolice Rogaške Slatine. Izdali so svojo drugo zgoščenko z naslovom "Tam, kjer je pesem doma". Album sestavljajo skupaj 12 polk in valčkov. Na albumu sta dve priredbi, zimzeleni Kovačičev valček  »Prinesi mi rože« in legendarna Burnikova polka "Dobro jutro" ter deset novih avtorskih skladb. Pod večino melodij se je podpisal Stanko Fajs. Soavtorji, ki so sodelovali pri nastajanju zgoščenke so: Boris Roškar, Toni Gaberšek, Vera Šolinc, Jože Burnik, Gregor Strniša, Boris Kovačič, Fanika Požek in Martin Druškovič. Naslovno skladbo "Tam, kjer pesem je doma" so skupaj posneli s Fajsovo družino.

Več nam je povedal vodja ansambla Stanko Fajs:"Pri naslovni skladbi se je z vokalno izvedbo, torej z svojimi glasovi ansamblu pridružila Družina Fajs, ki jo sestavljajo tri sestre Marija, Jožica, Marta, brata Franček in Stanko s soprogo Jožico ter njun sin Tomaž. Skladba, Tam, kjer je pesem doma ima zelo zanimivo tematiko - vsebino. Motiv za skladbo sem začutil iz znane ljudske modrosti »Blagor hiši, kjer se pesem sliši".

Ker se v Fajsovi družini veselo poje že več generacij, lahko bi rekli že od "Napoleonovih časov", je povezava med družino in ansamblom odlična kombinacija.

Družina Fajs je in še prepeva, vedno kadar se zbere ob domačem ognjišču, pa tudi kjer koli drugje, kjer se sliši lepa pesem. Poje in nastopa tudi na različnih prireditvah kot so "Družina poje" v Andražu nad Polzelo in na tovrstnih prireditvah v daljni in bližnji okolici.


Ansambel Stanka Fajsa - Tam, kjer je pesem doma

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi