Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

02. 01. 2018, 15:05
Novice
Uredništvo
Komentarji

Lojze Ogorevc je zagotovo eden najbolj znanih posavskih muzikantov. Doma je iz Pišec pri Brežicah, v lanski jeseni pa je po nekaj letih izdal nov glasbeni projekt, s katerim obeležuje 45 let glasbenega delovanja.

Nova zgoščenka nosi pomenljiv naslov "Vedno pel, nikoli štel" in prinaša 15 novih skladb, ki so zelo raznolike - od ljudskih, avtorskih narodno-zabavnih in zabavnih in vse do zagorskih. Najdemo tudi skladbe, ki opevajo kraje iz Občine Brežice.

Lojze je za naš portal povedal, da ravno zaradi dolgoletnega muziciranja nova zgoščenka nosi naslov "Vedno pel, nikoli štel". V letošnjem letu sledi še promocijski koncert v domačem kraju, na katerem bomo zagotovo nazdravili tudi njegovemu jubileju.

Danes z novega glasbenega projekta predstavljamo domovinsko skladbo "Slovenija kliče", ki jo namenjamo vsem tistim, ki v teh prazničnih dneh pogrešajo domovino. V skladbi se kot solistka predstavi Jana Mihelin, besedilo je spisal Otto Lesjak, melodija pa je avtorsko delo Lojzeta Ogorevca. Prijetno poslušanje!

 


Lojze Ogorevc - Slovenija kliče

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi