Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

12. 11. 2017, 12:03
Novice
Uredništvo
Komentarji

Včeraj, 11. novembra 2017, smo v Podčetrtku organizirali prvi Sejem domače glasbe. Med 9. in 18. uro si je stojnice razstavljalcev iz različnih koncev Slovenije, ogledalo precej obiskovalcev - tako iz SLovenije, kot tujine.

Prvi Sejem domače glasbe je na Martinovo soboto v Kongresnem centru hotela Sotelia gostil 11 razstavljalcev iz vseh koncev Slovenije ter 7 ansamblov. Sejem so obiskali muzikanti iz bližnje in širše okolice Podčetrtka, kar nekaj harmonik pa so preizkusili tudi turisti Term Olimia, ki so prišli iz sosednje Avstrije in Nemčije.

Predstavili so se izdelovalci harmonik: Plohl, Fismen, Fink, Munda, Limex, Resnik, Südklang, Elikan in Sitar. Svojo stojnico je imela prva glasbena trgovina za »oberkrain« glasbo Oberkrain Shop, in eden najuspešnejših in prepoznavnih usnjarskih obrtnikov pri nas - Štajnar. Predstavili so se še Zveza diatonične harmonike, Glasbena šola Rošer in glasbena šola MM10, spletne strani www.besedilo.si in www.narodne-pesmi.si.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Termam Olimia za gostoljubnost, medijskim sponzorjem Štajerski val, Golica TV in Folx TVrevija Muzika ter spletna stran www.najdi-glasbenika.si. Hvala vam, ker ste prepoznali potencial dogodka, ki ga domača narodno-zabavna glasbena scena zagotovo potrebuje!

Sejem so popestrili ansambli Vesela dolina, Jug, Party Buam, Lenarti, Vražji muzikanti, Prava stvar in za "piko na i" Mitja kvintet, ki je prizorišče sejma napolnil do zadnjega kotička. Hvala vsem muzikantom za udeležbo in odlično opravljene nastope ter tonskem mojstru Mateju Jagriču.

Iskrena hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi!

KAKO NAPREJ?
Namen prvega sejma je, da se obrtnikom in podjetjem da možnost, da predstavijo sebe in svoje izdelke ter storitve. Pomembno se nam zdi, da se na enem mestu srečajo muzikanti in podjetniki, saj eni brez drugega težko delujejo na glasbeni sceni. Led je prebit, odloitev je tudi že padla -Sejem domače glasbe bo tudi prihodnje leto! Kdaj, kje... Pa naj ostane skrivnost! Vsi, ki bi sodelovali na Sejmu domače glasbe 2018, ki bo v večjem obsegu, se nam lahko že danes javite s predlogi na sejem@narodnjak.si.

Fotogalerija bo na voljo jutri na facebook strani Narodnjak.si!

Več na

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi