Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

08. 11. 2017, 22:00
Novice
Uredništvo
Komentarji

Okrogle muzikante pozna vsak, saj gre za eno najboljših in najbolj aktivnih narodno-zabavnih zasedb pri nas, ki ima številne nastope tako v Sloveniji, kot drugje po Evropi - največ seveda v nemško govorečih deželah. V teh dneh pa je v ospredje stopila hčerkica Robija Polanca, Tinkara, ki je najmlajša članica velike družine Okroglih muzikantov, kateri so izredno povezani tudi takrat, ko ne stojijo na odru.

Robi že ima s partnerico Andrejo Dermoto sina Izidorja, letos maja pa sta dobila še hčerkico Tinkaro. Nosečnost in porod sta potekala brez zapletov, na žalost pa so takoj, ko je prijokala na svet, ugotovili, da se je rodila z Apertovim sindromom, da ima nepravilno obliko lobanje, zarasščene prstke na nogah in rokah.

Tinkaro je Apertov sindrom prizadel na več področjih: ima nepravilno rast lobanje in obraznih kosti, razcep trdega in mehkega neba ter zaraščene prstke na rokah in nogah. Zaradi tega jo v prihodnosti čaka veliko operacij. Najtežje operacije, operacije lobanje in obraznih kosti, jo čakajo v tujini, in sicer v Franciji. Sprva bo Tinkara operirana v Lyonu, kjer ji bodo operirali zadnji del lobanje, pozneje pa v Parizu, kjer ji bodo operirali obrazne kosti. Vsaka takšna operacija pomeni za družino en mesec bivanja v tujini, to pa prinese velike stroške. Čez nekaj let bo velik strošek povzročila še estetska operacija.

Zato vse, ki želite pomagati, vabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc, ki bo 9. 11. 2017, ob 19.30, v dvorani Tri lilije Laško. Z obiskom koncerta ji boste pomagali, da bo njeno življenje čim bolj »normalno«. Vstopnice lahko kupite v TIC-u Laško in v baru Play off; cena je 12 €, na dan koncerta na prodajnem mestu dvorane pa 15 €. Vsi, ki bi radi Tinkari še dodatno pomagali, lahko to storite na prireditvi, kjer bo v času koncerta postavljena škatla za donacije.

Vsi, ki se koncerta ne morete udeležiti in bi vseeno radi donirali, lahko donacije nakažete na naslednja računa: 

PRAVNE OSEBE / PODJETJA: Društvo Vesele nogice, Celjska cesta 43, SI-3270 Laško
Trr: SI56 0510 0801 5403 204, Sklic: 22052017, Namen: za Tinkaro Polanc

FIZIČNE OSEBE: Tinkara Polanc, Trr: SI56 0510 0704 7198 480

Pomagate lahko tudi preko SMS sporočil...

Pomagate lahko tudi preko Krambergerjevega sklada Slovenskih novic in sicer s poslanim SMS sporočilom.
Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

Tinkara združuje celotno slovensko narodno-zabavno glasbeno sceno in če bo po svojih močeh pomagal vsak muzikant, potem bomo skupaj lahko mali dojenčici omogočili lepo življenje!

Celotno življenjsko zgodbo družine Polanc boste lahko prebrali že ta petek v prihajajoči reviji Muzika, kjer bo Tinkara, skupaj z Okroglimi, krasila naslovnico novembrske številke...

Druga slika

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.11.2017

Bliža se Navihan večer, ki ga to soboto pripravljajo NAVIHANI MUZIKANTI... Vabljeni, vstop prost!

Več na tej povezavi

23.11.2017

Uležite se na kavč in si oglejte prvi del koncerta ob 10. obletnici Ansambla Naveza... Fajn je bilo! :)

Več na tej povezavi

23.11.2017

Ansambel Lojtrca tokrat z novo polko "Ohcetna"... Ni kaj, termini za igranje na ohcetih za leto 2018 se že polnijo! ;)

Več na tej povezavi

22.11.2017

Velika pesmarica Ansambla Lojzeta Slaka. Za vse ljubitelje Slakove in ljudske glasbe - enostavno jo morate imeti! Lojze Slak

Več na tej povezavi