Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

12. 10. 2017, 10:00
Novice
Uredništvo
Komentarji

Vabljeni na dobrodelni koncert S srcem in z glasbo za Svita, ki bo v četrtek, 19. oktobra 2017, ob 19-ih v Športni dvorani OŠ Ljubečna.

Za petletnega Svita, ki se bori s težko obliko avtizma, bodo na odru Barbara Žerjav, Amadea Begović, Boštjan Korošec, Miran Rudan, Dejan Vunjak ter ansambli Mladika, Lunca, Vikend, Naveza, Navihani muzikanti, Murni in Pvaninski Abuhi; s svojim nastopom nas bodo počastili tudi pevci in pevke iz I. gimnazije v Celju  ter plesalci in plesalke Explosion iz OŠ Ljubečna.

Dobrodelni koncert nastaja pod okriljem društva Enostavno pomagam, za tehnični del bo poskrbel studio CODA, d.o.o, za medijsko podporo pa radio Štajerski val.

Izvedba dogodka ima tri namene; prvi namen je zbiranje finančnih sredstev zdravljenje Svitove težke oblike bolezni za kakovostnejše preživljanja svojega časa v mladosti in izboljšanje njegove socialne vključenosti, ki je pred izvedbo zdravljenja povsem onemogočena; drugi namen je aktivno druženje občanov in sproščeno ter zanimivo dogajanje v Ljubečni; tretji namen pa je ozavestiti ljudi o težkih oblikah avtizma kot bolezenskem stanju, ki ga lahko z veliko količina truda družine, sorodnikov in prijateljev tudi uspešno zdravimo in otroku z avtizmom omogočimo kakovostnejše življenje in lažje vključevanje v družbo.

Projekt "Neustavljivi Svit" izvajamo za 5-letnega Svita. Kmalu po prvem vpisu v vrtec je vzgojiteljica staršema povedala, da sumi, da ima Svit avtizem. Po začetnem šoku in sprejetju morebitne diagnoze sta se starša obrnila po zdravniško pomoč. Po večletni obravnavi pri slovenskih strokovnjakih za avtizem in delovni terapiji se Svitovo stanje ni spremenilo. Spoznala sta, da bosta za njegovo zdravje in okrevanje morala storiti veliko več. Za pomoč sta poprosila celjsko humanitarno društvo Enostavno pomagam, ki je prevzelo organizacijo dobrodelnega koncerta. S projektom zbirajo sredstva za poseg z matičnimi celicami, ki bi bila najbolj učinkovit ter primeren za Svita.

Polepšajte si jesenski večer in obenem podarite košček srca neustrašnemu Svitu!
Se vidimo v Ljubečni!

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi