Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

10. 10. 2009, 23:25
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji

Če kdo, potem zagotovo Modrijani sodijo med najbolj priljubljene ansamble domače glasbe ta hip. To so dokazali včeraj na svojem tradicionalnem koncertu »Noč Modrijanov«, ki je letos prvič potekal v Dvorani Golovec Celje. Ob tem so fantje izdali novo zgoščenko z naslovom Modrijani z gosti.

Kljub temu, da je že omenjena dvorana precej velika, jo je fenomenalno občinstvo napolnilo do zadnjega kotička in dobesedno pokala je po šivih. Na samem začetku so nas pozdravili kar trije harmonikarski orkestri, in sicer Orkester Primoža Kelenca, Tonija Sotoška in Roka Švaba. Skupaj z gostitelji so izvedli venček zmagovalnih valčkov s Slovenske polke in valčka. Peli in igrali so še z Natalijo Verboten, Slovenskimi muzikanti, Štirimi kovači, Novimi spomini, Zlatimi muzikanti, Storžiči, Vitezi polk in valčkov, Pogumom, Vrtom, Tinetom Lesjakom, Barbaro in Martinom Jehartom,  godalnim triom ter Laško pihalno godbo.

Kot je že v navadi, so Modrijani z vsakim od nastopajočih izvedli duet, ki ga je moč slišati na najnovejši zgoščenki, ansambli pa so razveselili še vsak s po dvema lastnima skladbama. Čeprav je odlična publika vsakogar sprejela z gromkim aplavzom, pa so bile nekatere izvedbe prav posebej zanimive.

Poseben čar prireditvi je dala avtorska skladba Franja Oseta Vila z neba, pri kateri smo slišali godalni trio, pri že znani uspešnici Ko rož'ce ji bom sadil je za glasbeno spremljavo poskrbela Pihalna godba Laško, venček uspešnic z Zlatimi muzikanti in s Storžiči- s slednjimi je prav za to priložnost spet zapel Klemen Torkar, pa je navdušil tako zelo, da so ga morali ponoviti v celoti še enkrat.

Program je povezoval Andrej Hofer, poskrbljeno je bilo za odlično kulinarično ponudbo, po koncertu pa je sledila še zabava in ples pozno v noč. Med obiskovalci je bilo veliko mladih, kar je samo dokaz več, kako radi imamo Slovenci narodnozabavno glasbo.

Modrijanom gredo ponovno vse čestitke in pohvale za čudovit večer in kdo ve, morda se lahko glede na videno včeraj,  nadejamo, da se prihodnjič preselijo v halo Tivoli in napolnijo tudi to. Pustimo se presenetiti.

Avtorja fotografij sta Maja Založnik in Borut Sluga. več jih pa najdete tukaj. Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi