Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

26. 09. 2011, 17:07
Novice
Uredništvo
Komentarji

Včeraj smo lepo nedeljsko popoldne preživeli v družbi kitaristov, ki so se zbrali na 1. srečanju kitaristov domače glasbe, imenovanem "Oberkrajn kitara srečanje". Srečanje je v gostišču Larmonia organiziral Mitja Mastnak, ljubitelj domače glasbe ter velik poznavalec kitar, Avsenikove glasbe in tudi odličen kitarist ter pedagog.

Ob 15. uri je bil uradni del srečanja, ki smo ga začeli z aperitivom in kosilom, nato je sledilo skupinsko fotografiranje vseh kitaristov. Ob koncu uradnega dela smo bili priča predstavitvi novega ojačevalca MITJA AMP, dva dni stari kitari "Munda Oberkrajn" in MM kompletom strun za narodno-zabavno glasbo. Vse tri novosti so prilagojene za kitariste v narodno-zabavni glasbi in bodo na trgu v prihodnjih mesecih.

Po 18. uri je sledil neuradni del - sproščeno druženje med udeleženci, ki so ga z glasbo popestrili člani Ansambla Petka, z njimi je zaigral tudi Grega Avsenik. Dogodka so se udeležili tudi drugi glasbeniki, člani raznoraznih ansamblov, tako da so za glasbo pozno v noč skrbele mešane zasedbe muzikantov. Uradnega dela se je udeležilo preko 50 kitaristov iz raznoraznih narodno-zabavnih zasedb, ki igrajo na kitare različnih proizvajalcev.

Mitji Mastnaku se zahvaljujemo za povabilo in mu ob tej priložnosti čestitamo, da je organiziral srečanje, ki so se ga udeležili številni glasbeniki, tako glasbene legende, kot tisti, ki se s to glasbo šele dobro srečujejo. Njegov trud, ki ga je v zadnjem letu vlagal na svojem Facebook profilu "Framus kitara", se je izplačal. Potrjeno je tudi to... srečanje bo tudi prihodnje leto... za vse nas v tej glasbi!

Foto: Vid Aužner Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi