Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

26. 09. 2011, 17:07
Novice
Uredništvo
Komentarji

Včeraj smo lepo nedeljsko popoldne preživeli v družbi kitaristov, ki so se zbrali na 1. srečanju kitaristov domače glasbe, imenovanem "Oberkrajn kitara srečanje". Srečanje je v gostišču Larmonia organiziral Mitja Mastnak, ljubitelj domače glasbe ter velik poznavalec kitar, Avsenikove glasbe in tudi odličen kitarist ter pedagog.

Ob 15. uri je bil uradni del srečanja, ki smo ga začeli z aperitivom in kosilom, nato je sledilo skupinsko fotografiranje vseh kitaristov. Ob koncu uradnega dela smo bili priča predstavitvi novega ojačevalca MITJA AMP, dva dni stari kitari "Munda Oberkrajn" in MM kompletom strun za narodno-zabavno glasbo. Vse tri novosti so prilagojene za kitariste v narodno-zabavni glasbi in bodo na trgu v prihodnjih mesecih.

Po 18. uri je sledil neuradni del - sproščeno druženje med udeleženci, ki so ga z glasbo popestrili člani Ansambla Petka, z njimi je zaigral tudi Grega Avsenik. Dogodka so se udeležili tudi drugi glasbeniki, člani raznoraznih ansamblov, tako da so za glasbo pozno v noč skrbele mešane zasedbe muzikantov. Uradnega dela se je udeležilo preko 50 kitaristov iz raznoraznih narodno-zabavnih zasedb, ki igrajo na kitare različnih proizvajalcev.

Mitji Mastnaku se zahvaljujemo za povabilo in mu ob tej priložnosti čestitamo, da je organiziral srečanje, ki so se ga udeležili številni glasbeniki, tako glasbene legende, kot tisti, ki se s to glasbo šele dobro srečujejo. Njegov trud, ki ga je v zadnjem letu vlagal na svojem Facebook profilu "Framus kitara", se je izplačal. Potrjeno je tudi to... srečanje bo tudi prihodnje leto... za vse nas v tej glasbi!

Foto: Vid Aužner Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi