Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

10. 10. 2017, 17:29
Folklora, ljudska glasba
Uredništvo
Komentarji

V petek, 27. oktobra 2017, ob 18.30, se bo v Moravcih pri Mali Nedelji odvil prav poseben dogodek, ki ga pripravljata Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Zavod Inter-m.

Ob sproščenem srečanju in degustaciji vin članov Društva vinogradnikov Mala Nedelja bomo obiskovalci lahko obudili spomine in prepevali slovenske narodne pesmi o trti in vinu. 
Iz bogate zakladnice slovenskih ljudskih pesmi nam je kakšno besedilo ali napev mogoče že odšel iz spomina, zato nam bodo  na pomoč priskočili Mladi Pomurci, Tamburaška skupina Veržej, Ljudski pevci okoliških vasi Gomile in Soside, ljudske pevke iz Male Nedelje, ki ohranjajo dolgoletno tradicijo in razvoj ljudskih napevov.

Da za učenje harmonike ni nikoli prepozno, nam bodo dokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja,  pod vodstvom Boštjana Žinka.

Obiskala nas bo tudi Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Martina IX, ki bo predstavila prleška vina in kulturo uživanja žlahtne kapljice.

Ta izvirni in zanimivi kulturni in družabni dogodek je namenjen promociji slovenskega vina in ohranjanju slovenske narodne pesmi kot narodne in kulturne dediščine ter ljudskega in kulturnega izročila.

Naj spomnimo - 8. junija letos se je na Razkrižju odvil 1. Festival Kamrica z naslovom "Dan slovenske narodne pesmi", na katerem je več kot 80 nastopajočih zaigralo in zapelo slovenske narodne pesmi v različnih izvedbah – od ljudskega petja do  instrumentalne izvedbe, narodno zabavne in zabavne ter etno-rock stila.

Več na spletni strani www.kamrica.si 

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi