Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

10. 10. 2017, 17:29
Folklora, ljudska glasba
Uredništvo
Komentarji

V petek, 27. oktobra 2017, ob 18.30, se bo v Moravcih pri Mali Nedelji odvil prav poseben dogodek, ki ga pripravljata Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Zavod Inter-m.

Ob sproščenem srečanju in degustaciji vin članov Društva vinogradnikov Mala Nedelja bomo obiskovalci lahko obudili spomine in prepevali slovenske narodne pesmi o trti in vinu. 
Iz bogate zakladnice slovenskih ljudskih pesmi nam je kakšno besedilo ali napev mogoče že odšel iz spomina, zato nam bodo  na pomoč priskočili Mladi Pomurci, Tamburaška skupina Veržej, Ljudski pevci okoliških vasi Gomile in Soside, ljudske pevke iz Male Nedelje, ki ohranjajo dolgoletno tradicijo in razvoj ljudskih napevov.

Da za učenje harmonike ni nikoli prepozno, nam bodo dokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja,  pod vodstvom Boštjana Žinka.

Obiskala nas bo tudi Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Martina IX, ki bo predstavila prleška vina in kulturo uživanja žlahtne kapljice.

Ta izvirni in zanimivi kulturni in družabni dogodek je namenjen promociji slovenskega vina in ohranjanju slovenske narodne pesmi kot narodne in kulturne dediščine ter ljudskega in kulturnega izročila.

Naj spomnimo - 8. junija letos se je na Razkrižju odvil 1. Festival Kamrica z naslovom "Dan slovenske narodne pesmi", na katerem je več kot 80 nastopajočih zaigralo in zapelo slovenske narodne pesmi v različnih izvedbah – od ljudskega petja do  instrumentalne izvedbe, narodno zabavne in zabavne ter etno-rock stila.

Več na spletni strani www.kamrica.si 

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi