Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

04. 10. 2017, 12:50
Folklora, ljudska glasba
Uredništvo
Komentarji

V soboto, 23. septembra je v razkriškem domu kulture v organizaciji Folklorne skupine KUD Razkrižje potekala prireditev Druži naju ples in petje, posvečena pa je bila Dnevom evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine 2017, ki poteka med 23. in 30. septembrom.

Organizator je skrbno izbral nastopajoče in s tem pokazal, da živimo na stičišču več narodov in narodnosti. S svojim nastopom se je predstavila odlična folklorna skupina iz dvojezičnega območja Lendave in okolice, folklorna skupina Muravidék, ob spremljavi instrumentalne skupine iz Madžarske.  Iz sosednje Hrvaške, iz Štrigove, se je predstavila na hrvaški glasbeni sceni uveljavljena Ženska vokalna skupina Stridonne. Iz domačih logov Prlekije in Prekmurja se je predstavil Ansambel Mladi Pomurci, zmagovalci letošnjega Ptujskega festivala. Ob tej priložnosti so se predstavili kot odlični vokalisti. Domača razkriška folklorna skupina pa je predstavila svoj podmladek na razkriški osnovni šoli in člansko folklorno skupino.
Odlično povezovanje v razkriškem dialektu, sta po zamisli in scenariju nove predsednice KUD Razkrižje Samante Bedekovič, opravila mlada moderatorja, domačina, Klara Zadravec in Jernej Bedekovič.

Na Razkrižju se je tokrat pelo, govorilo in plesalo: slovensko, madžarsko  in hrvaško. Kljub vrhuncu trgatve je udeležbo občinstva bila solidna. Še dolgo časa po prireditvi,  smo se v prijetnem razpoloženju družili in se pogovarjali o prihodnjih skupnih aktivnostih. Prijetno druženje ob kulinaričnih posebnostih teh krajev, so prispevali številni domačini in razkriško turistično narodopisno društvo z razkriškimi mlinci in vinom Vinske kraljice Martine XV.

Več na spletni strani www.razkrizje.si.

 

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi