Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

06. 02. 2011, 10:58
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji

Danes je ansamblov toliko, da povprečni poslušalec stežka loči, kateri so zares dobri in kateri malo manj. Le redki pa so tisti, ki izvajajo kakovostno glasbo in se na sceni obdržijo dolgo. Eden takšnih je prav gotovo Savinjčan Miro Klinc, ki pa ima to srečo, da ga po slovenskih odrih spremljata tako žena Milena, kot tudi hči Marina. Obe sta namreč pevki njegovega ansambla.

V petek, 4. februarja, je Ansambel Mira Klinca pripravil jubilejni koncert na Vranskem v tamkajšnji športni dvorani in tako obeležil četrt stoletja uspešnega delovanja. Da bo nadvse veselo, je bilo jasno že pred koncertom, saj je, ko so obiskovalci prihajali v dvorano za udarne takte skrbela Godba na pihala z Vrha nad Laškim. V živo so preigravali najrazličnejše uspešnice znanih slovenskih ansamblov in s tem že "napovedali", da se nam obeta res lep večer.

Zanimivo je predvsem to, da Miro v goste tako rekoč ni povabil nobenega glasbenega gosta, kar se mi osebno ne zdi napak, saj gre vendar za njegov jubilej. Včasih je na tovrstnih prireditvah nastopajočih toliko, da človek nenamerno skorajda pozabi, kateri med njimi slavi.

Kljub temu, da se Miro Klinc z ansamblom na festivalih ni pojavljal, »roko na srce«, uspešnic v 25. letih se je nabralo mnogo. Le kdo ne pozna skladb kot so:"Če pri hiši žena nosi hlače", "Klinc pa taka muzika", "Pijanček"… Tem in drugim, tako narodnozabavnim kot zabavnim,  smo bili priča tudi v petek. Glasbeno so nas skozi njih popeljali seveda jubilanti, v besedi pa Blaž Švab in Smiljan Greif, ki sta se ponovno izkazala kot zelo uigran voditeljski tandem.
Za obilo zdravega, všečnega humorja sta poskrbela "Klobasekov Pepi" s svojim "BIK bendom" in Kondi Pižorn.

Ob tej priložnosti je izšla nova,  jubilejna zgoščenka z naslovom »Vse enkrat mine«. Vse melodije in aranžmaji so delo Mira, večino besedil pa je kot doslej ustvaril Tone Gaberšek. Na novem projektu najdemo tudi čudovit valček prej omenjenih avtorjev, ki nosi naslov »Mladost«. Napisan je bil za Mirovo hči Marino, ki ga je solo ob spremljavi ansambla odpela. Gre za ganljivo izpoved, ki je marsikomu v dvorani privabila solze v oči.

Da sta Marina in Modrijan Franjo par, že nekaj časa ni več skrivnost. Da sta odlična pevca iz katerih kar žari ljubezen, pa sta prav tako dokazala. Združila sta moči in skupaj zapela "Če je to slovo" in "Vrača se pomlad". Raznežila in očarala sta prav vse.

Čeprav se nam že nekaj časa zdi, da so kvintetovske zasedbe v zatonu, tega glede na petkov odziv ljubiteljev domače glasbe vsekakor ne moremo trditi. Dvorana je bila nabito polna, nekateri so morali dogajanje spremljati stoje, za nekatere pa je menda celo zmanjkalo vstopnic. Med obiskovalci smo opazili številne uveljavljene glasbenike in druga znana imena, ki so tako ali drugače povezana z glasbo.

Ob koncu so slavljencem mnogi prišli čestitat kar na oder. Veliko lepih, ganljivih besed je bilo izrečenih, vsi skupaj pa smo zapeli zdravico za še na mnoga uspešna leta. Deležni smo bili med drugim tudi torte.

Poštenje, preprostost,  iskrenost, to je pri Miru moč opaziti na prvi pogled-tudi na odru,  v njegovih pesmih  In prav to je tisto, kar ga bo brez dvoma zagotovo pripeljalo do 30. obletnice in naprej. Vse dobro njemu in celotnemu ansamblu želimo! Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi