Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

15. 04. 2015, 15:00
Festivali
Uredništvo
Komentarji

V soboto, 11. aprila 2015, je potekal 2. Festival za naj mladi ansambel poletja 2015, ki se je končal z veliko zmago ansambla Knez.

Na velikem odru v Žamencih pri Ptuju se je predstavilo kar 13 mladih narodno-zabavnih ansamblov, ki so dokazali, da se za prihodnost slovenske narodno-zabavne glasbe ni potrebno bati. Po izboru strokovne komisije so največje število glasov osvojili člani Ansambla Knez in tako osvojili zmago. Na drugo mesto po izboru komisije so se uvrstili člani ansambla Kranjski muzikanti. Tretje mesto so osvojili Mladi Pomurci.

Strokovno komisijo so sestavljali g. Kokot Ernest (predsednik komisije), g. Juhart Martin (Poskočni muzikanti) in g. Bedenik  Dalibor (Radio Ptuj). Zmagovalci po izboru strokovne komisije so za nagrado prejeli snemanje glasbe + mix + master, ki ga podarja Studio Jama, Krapša Mitja s.p.. iz Ptuja, ter profesionalno fotografiranje ansambla, ki ga podarja Kmarcella Photography. Podeljeni sta bili tudi nagradi za 2. in 3. mesto po izboru komisije.

Na prireditvi je potekalo tudi glasovanje obiskovalcev, ki so glasovali za svoje favorite. Največje število glasov je prejel ansambel Mladi pomurci, ki so tako postali zmagovalci po izboru občinstva. Za nagrado so prejeli snemanje glasbe + mix + master, ki ga podarja Studio Jama, Mitja Krapša s.p., iz Ptuja ter ozvočevanje lastne prireditve, ki ga podarja Audio Repec, Ivo Repec s.p. iz Ptuja.

Na 2. Festivalu za naj mladi ansambel poletja 2015 so se po vrstnem redu predstavili naslednji ansambli: Upanje, Mladi Belokranjci, Zadetek, Mladi Pomurci, Gas, Slovenski odmev, Knez, Vaški veseljaki, Greh, Kranjski muzikanti, Nebodigatreba, Amaterji in Me tri do polnoči. Na prireditvi je kot gostja nastopila tudi mlada in nadebudna slovenska pevka Nuša Bezjak, ki prihaja iz Dornave. Prireditev bo v posnetku predvajana na televizijskem programu SIP TV.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi