Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

25. 10. 2010, 19:44
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji

Ansambel Zreška pomlad vsi ljubitelji narodnozabavne glasbe že dobro poznate. Nemalokrat so bili nagrajenci festivalov, igrajo doma in na tujem, človek pa pravzaprav kar ne more verjeti, da letos mineva že deset let od njihovih začetkov.

Omenjeni okrogli jubilej - 10. obletnico delovanja, so fantje obeležili včeraj, s tradicionalnim koncertom "Pomlad v jeseni", ki so mu tokrat dali podnaslov po njihovi najnovejši zgoščenki,  "Lastovk pet, deset pomladi".

Čudovita scena in prepolna zreška dvorana, sta že na samem začetku obetali spektakel. In res… Zgodil se je.

Glasbeno slavje so pričeli jubilanti Zreška pomlad, zaigrali so nekaj svojih največjih uspešnic. V goste pa so povabili tudi glasbene prijatelje: Zagorske mušketirje iz hrvaškega Zagorja, belokranjski ansambel Tonija Verderberja, Svetlini in Stane Petrič so navdušili z »Belo obleko«, Skupina Langa pa se je predstavila s hudomušno in malce posebno skladbo »Tajkun«, ki so jo izvedli skupaj s z Zreško pomladjo. »Mož beseda« je bil tokrat Andrej Hofer.

Na odru sta s slavljenci nastopila tudi nekdanja člana ansambla, Avgust Dečar in Primož Hladnik, kar je dokaz, da prijateljske vezi za vedno ostajajo.  Odlično vzdušje se je stopnjevalo, za nepozabni vrhunec večera pa je prav gotovo poskrbela legendarna Neda Ukraden. Obiskovalci so jo sprejeli z velikim navdušenjem, bučnim aplavzom in ovacijami. Z njo je prepevalo staro in mlado. Med drugim njen hit Zora je, ki ga je Zreška pomlad posnela v narodnozabavni različici, v slovenskem jeziku. Omenjeno skladbo najdete na njihovi zadnji zgoščenki,  vsi, ki so obiskali koncert, pa so jo ob vhodu v dvorano prejeli brezplačno.

Da ima Zreška pomlad številne zveste poslušalce, so dokazali s tem, ko so se tako množično odzvali na njihov jubilej. Zagotovo z vsako posneto skladbo, nastopom in festivalskim uspehom,  pišejo pomemben del glasbene zgodovine. Pripomogli so seveda prav tako k večji prepoznavnosti Zreč, od koder  izvirajo. To je poudaril tudi tamkajšnji župan, ki jim je izročil spominsko darilo.

Prireditev, ki se je zaključila z legendarno Golico, je več kot odlično uspela. Fantom želimo na mnoga leta in naj jim lastovke prinesejo še obilo uspešnih, glasbenih pomladi!!!

Foto: Maja Založnik Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi