Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

07. 10. 2011, 20:42
Novice
Tjaša Prunk
Komentarji

V petek, 23. 09. 2011 je na prvi jesenski dan v nabito polnem Krpanovem domu v Pivki potekal koncert ob peti obletnici delovanja ansambla Biseri iz Male Pristave pri Pivki. Ob praznovanju svojega rojstnega dne so Biseri izdali tudi svojo prvo zgoščenko z naslovom Tri ljubice, na kateri je kar nekaj na festivalih in prireditvah predstavljenih skladb.

V okviru programa prireditve V jesen z Biseri so člani ansambla predstavili skladbe iz svoje zgoščenke in z njimi popolnoma navdušili občinstvo v dvorani. Na prireditvi so nastopili tudi številni glasbeni gostje, s katerimi se Biseri dobro poznajo in skupaj sodelujejo. Le ti so skupaj s slavljenci pričarali lep večer, ki sta ga na svoj izviren in zabaven način povezovala Sidonija Mozetič in Aleš Cantarutti. Tako so na odru Krpanovega doma v Pivki, poleg ansambla Biseri, zapeli in zaigrali tudi ansambel Mladi odmev, ansambel Narcis, ansambel Petra Finka, ansambel Primorski fantje, vokalni kvintet Sonček, program pa je popestrila tudi folklorna skupina Torbarji iz Postojne. 

Po 5. letih delovanja so člani ansambla Biseri ponosni na prehojeno glasbeno pot, saj so se s trdnim delom in medsebojnim razumevanjem v skupini uspešno predstavili na številnih festivalih tako v Sloveniji kot tudi v Italiji. V letošnjem letu so se Biseri predstavili na predizboru za festival Vurberk 2011 v Podnanosu, kjer so si s svojima dvema skladbama Samo za hip (avtorica besedila Mateja Mohar, avtor glasbe Alen Klepčar) in Kdo je on (avtorja Vili Bertok in Alen Klepčar) pridobili drugo nagrado občinstva ter vstopnico za finale Vurberškega festivala. Avgusta 2011 so se ansambel Biseri z valčkom Zate bi (avtorja Vili Bertok in Alen Klepčar) in polko Aspirin (avtor Alen Klepčar) predstavili tudi na Ptujskem festivalu. Člani ansambla Biseri pa so najbolj ponosni na svoje tri nagrade, ki so jih prejeli na letošnjem festivalu Graška Gora poje in igra. Njihova tekmovalna skladba Kakor roža v vrtu sama je prejela nagrado za najboljše besedilo (avtor besedila Matjaž Vrh) ter melodijo (avtor melodije Alen Klepčar) in tako postala najboljša skladba festivala. Strokovna žirija pa jim je podelila še Zlatega pastirčka za izvedbo.

Vsi tisti, ki si želijo zagotoviti zgoščenko ansambla Biseri, lahko ansambel kontaktirajo preko njihove spletne strani (www.ansambel-biseri.com) ali pokličejo na telefonsko številko 031-264-353 (Alen Klepčar).

Foto: Sebastjan Kavčič

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi