Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

02. 04. 2012, 11:06
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji

Najbrž se strinjate, da dobra domača glasba prija prav v vsakem letnem času. Zagotovo pa na pomlad, ko se ptički ženijo in se prebuja narava. Pomlad smo priklicali tudi v Podčetrtek, včeraj,  na zadnjo marčevsko soboto, ko se je v tamkajšnji športni dvorani odvijal koncert Pomlad je tu.

Pripravilo ga je Društvo za slovensko kulturo iz Šentjurja pri Celju, skorajda tri ure pa so naša ušesa s polkami in valčki razvajali: Ansambel Spev, Navihanke, Ansambel Slovenskih 6, Oktet županov, zaplesala je Folklorna skupina Blagovna... Program sta povezovala Strašna Jožeta, Ki sta poskrbela še za zvrhano mero pristnega humorja.
Posebej so navdušili legendarni Fantje s Praprotna, ki so dokazali, da po 50. letih prepevanja zvenijo še vedno ubrano. Pri skladbah "V dolini tihi" in "Čebelar" so se jim z instrumentalno spremljavo pridružili Mladi upi. Naj ob tej priložnosti spomnimo, da bodo Fantje s Praprotna svoj visok jubilej-50. obletnico delovanja, obeležili z velikim koncertom, ki bo 26. aprila v Športni dvorani Trata pri Škofji Loki.

Na odru smo včeraj slišali tudi prav tako legendarnega Alfija Nipiča, dve Avsenikovi viži pa je zapel s Hišnim ansamblom Avsenik. Ob koncu so nas razvneli Vitezi Celjski z "Mozart šov programom".

Preživeli smo lep sobotni večer v družbi odlične narodno-zabavne glasbe, za katero se zdi, da jo premalo cenimo in spoštujemo in se ne zavedamo, kako pomemben del naše slovenske kulture je.

Foto: Vid Aužner
Druga slika

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi