Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

31. 05. 2010, 10:38
Novice
Uredništvo
Komentarji

Agencija Media butik je pod okriljem Občine Preddvor uspešno spravila pod streho največjo tridnevno prireditev v občini, Praznik glasbe in veselja – Preddvor 2010, ki si jo je v treh dneh ogledalo več tisoč obiskovalcev iz različnih krajev Slovenije. Z nekaj dežnimi kapljami je vzdržalo tudi vreme, sicer pa je bilo dogajanje postavljeno pod velik šotor na prireditvenem prostoru ob Hotelu Bor v Preddvoru.
S predizborom za najstarejši festival slovenske zabavne glasbe – Ptuj 2010, se je sklenilo tridnevno dogajanje, na katerem je nastopilo okrog 500 nastopajočih. Samo v nedeljskem popoldanskem programu je na predizboru sodelovalo 14 ansamblov, ki so prišli po vstopnico za finalni nastop na Ptuju, ki bo v petek, 20. avgusta 2010.

Uro prej je igrala skupina ljudskih godcev Suha špaga, predstavilo pa se je tudi Društvo stari traktor iz Most.
Na predizboru za Ptujski festival so nastopili: Ansambel Mladi upi iz Šmarij pri Jelšah, Kvintet Polka punce iz Ljubečne, Ansambel Šestica iz Velenja, Ansambel Gorski cvet iz Vipave, Ansambel Čar iz Gornjega Grada, Ansambel Štajerci s Ptuja, Ansambel Erazem iz Postojne, Ansambel Akordi iz Prestranka, Ansambel Galop iz Kamnika, Ansambel Šaljivci iz Limbuša, Ansambel Mladi godci iz Horjula, Ansambel Ribniški pušeljc iz Ribnice, Ansambel Napev iz Slovenj Gradca in Ansambel Rimljani iz Šempetra. Trije ansambli so zaradi bolezni v sestavu nastop odpovedali.
Nastopajoče ansamble je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali Franc Lačen, predstavnik organizatorja festivala, Urška Čop Šmajgert, glasbena urednica na Radiu Maribor, Štefan Petek, ravnatelj Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in Marjan Ogrin-predstavnik organizatorja predizbora. Izmed štirinajstih nastopajočih je komisija izbrala osem ansamblov, ki bodo nastopili na finalnem večeru na Ptuju. Imena izbranih ansamblov bodo znana v prihodnjih dneh. Občinstvo pa je največ glasov pripisalo mlademu ansamblu Galop iz Kamnika, ki je iz rok direktorja Agencije Media butik Boštjana Avsca prejel pokal v trajno last. Kdo vse se bo uvrstil na festivla Ptuj pa bo znano že danes zvečer.

Dan prej, v soboto 29. maja, je potekal drugi dan Praznika glasbe in veselja, ki je v Preddvor prinesel veliko dobre volje in zadovoljnih obiskovalcev.
Že v dopoldanskem času je Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj izpeljal otroško pomladno ustvarjalno delavnico in zeliščno delavnico v okviru projekta Brezmejna doživetja narave. Obiskovalci so tako spoznavali pomen ohranjanja narave in njenih darov, organizirana pa je bila tudi nordijska hoja po okolici jezera Črnava in gibanje na svežem zraku.
Sobotno popoldne pa je bilo v šotoru na prireditvenem prostoru ob Hotelu Bor v znamenju Mednarodnega folklornega srečanja v izvedbi Folklornega društva Preddvoru in Belokranjski dan v Preddvoru.

Priljubljen in znan belokranjec Toni Gašperič je predstavil deželo belih brez skupaj z gosti, ki so se predstavljali na stojnicah in sicer Vesna Veselič s pisanicami in vezeninami, Anton Kostelec z odličnimi vini, Mojca Kramarič z zaščiteno belokranjsko pogačo in domačimi dobrotami, medene izdelke je predstavilo Čebelarstvo Veselič, s filcanjem in izdelki iz ličkanja se je predstavila Slavica Jankovič, pletene izdelke pa je na ogled postavil Ivan Veselič. Spoznali smo tudi predice, Krajinski park Kolpa, Semiške klepetulje in Tamburaško skupino, ki je del Kulturnega društva KUD Božo Račič Adlešiči.

Folklorno društvo Preddvor pa je gostilo Otroško in mladinsko folklorno skupino SPD Zarja iz Železne Kaple, Folklorno skupino Gioia iz San Vita al Tagliamento, Folklorno skupino KUD Oton Župančič Vinica, zaplesali pa sta tudi otroška in odrasla sekcija domačega folklornega društva iz Preddvora.

Belokranjsko gorenjskega popoldneva so se udeležili tudi vsi trije podžupani belokranjskih občin Metlike, Črnomlja in Semiča. Gostil jih je župan občine Preddvor Miran Zadnikar. Mladina pa je na svoj račun prišla v sobotnem večeru, ko je rajala na glasbo skupine Mambo kings. Druga slika

Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi