Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

08. 02. 2018, 20:51
Harmonikarski kotiček
Uredništvo
Komentarji

Na Gorenjskem, v Gostilni pri Jožovcu so se letošnje leto že 12. po vrsti slišale harmonike od blizu in daleč. Potekalo je namreč 12. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za veliko Avsenikovo nagrado. Absolutni zmagovalec je postal Jakob Štigl, osnovnošolec iz Sevnice.

Tekmovalo je 105 deklet in fantov, s klavirskimi in diatoničnimi harmonikami. Med zahtevno publiko mentorjev, staršev in ostalih spremljevalcev je bila tudi komisija v sestavi Slavko Avsenik ml., Matjaž Kokalj, Lorenz Pichler.
Tekmovalci so se predstavili po ustaljenem programu Avsenikovega tekmovanja in sicer z dvema skladbama, eno obvezno iz razpisa in vnaprej predlagamo po izboru strokovnih sodelavcev organizatorja, ter eno po lastni izbiri iz Avsenikovega repertoarja. 

Tekmovanje, ki šteje v mednarodnem merilu za eno od najprestižnejših te vrste, je potekalo v treh starostnih skupinah, Jakob pa se ga je udeležil tokrat drugič po vrsti. Žan Bregar, Jakobov mentor je ob tej priložnosti povedal"Za Avsenikov kipec je potrebna trda volja do dela, ki ga opravljaš z veseljem in duša harmonikarja. In vse to Jakob ima. Jakobovo prvo mesto v kategoriji diatonične harmonike je velika potrditev delu, ki ga opravljam kot glasbenik. Naziv absolutnega prvaka je tako dokaz tudi zame, da pri nas delamo dobro (op.p. Glasbenem društvu Žana Bregarja). Na tem mestu izrekam pohvalo še organizatorjem tekmovanja, saj s postavitvijo kriterijev ohranjajo to tekmovanje na najvišji ravni, kar je pravi način, da gojimo kvaliteto v narodno zabavni glasbi tudi pri mladih."

Naj zapišemo še, da bo Jakob Štigl raztegnil svoj meh na svojem prvem samostojnem koncertu pod naslovom Naj se sliš' v soboto, 7. aprila 2018, na Razborju pod Lisco, družbo pa mu bodo delali njegovi glasbeni prijatelji.

 

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi