Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

02. 12. 2017, 14:30
Intervjuji
Anja Smogavec
Komentarji

Ansambel Tomaža Rota šteje pet članov, prihaja z Bloške planote, na glasbeni sceni pa se je prvič pojavil leta 2010. Vodji Tomažu Rotu smo zastavili nekaj vprašanj, za to pa imamo več kot odličen razlog, saj so fantje in dekle pred dnevi izdali 1. lastno zgoščenko z naslovom »Vabim te na ples«, ob tem pa pripravili še odmeven promocijski koncert, o katerem smo prav tako poročali.

1. Tomaž, pozdravljen! Kakšni so občutki nekaj dni po izidu vaše 1. zgoščenke in odličnem promocijskem koncertu? Najbrž je v ozadju bilo kup dela, ki ga poslušalci ne vidimo.
Živjo, Anja!
Občutki so zelo dobri, saj nam je koncert, sedaj lahko rečem, da uspel. Upali smo, da bo odziv dober, da pa bo tako dober, pa si nismo mislili.
Bo držalo, da je v ozadju veliko dela, vendar takšno občinstvo kot je bilo v soboto v Novi vasi, vse to odtehta. 

2. Katera točka koncerta je za vas kot prireditelje bila vrhunec večera?
Mislim, da je bil za nas celoten koncert za enkrat vrhunec :), ampak, če že sprašuješ po tem, naj bo to zadnja skladba, ki smo jo zaigrali in zapeli skupaj z Ansamblom Franca Miheliča, z vsemi nastopajočimi na odru in pa s stoječim občinstvom, ki je prepevalo z nami.

3. Voditelj Gregor Trebušak, humorist Tilen Artač. Kako ste se pravzaprav odločili za ta nenavadni dvojec?
Z Gregorjem se poznamo že od prej in smo se odločili, da ga vprašamo, če bi bil pripravljen it v nekaj takega, za Tilna pa smo se odločili, ker nam je vsem zares izvrsten humorist, imitator, obenem pa tudi izvrsten glasbenik.

4. Saj lahko izdava, da si se pred kratkim poročil, kajne? Predvidevam, da časa za »medene tedne« še ni bilo, ali pač? (Smeh).
Lahko, seveda! :)
Bo kar držalo, za medene tedne še ni bilo časa. :)

5. Svoj prvenec ste poimenovali »Vabim te na ples« in za omenjeno skladbo posneli tudi videospot. Za muzikante naj bi nekako veljalo nepisano pravilo, da niso ravno najboljši plesalci. Kaj praviš ti? Si svojo ženo Manco osvojil s plesom?
Zase upam reči, da ta trditev ravno ne drži. Mogoče sem jo delno osvojil tudi s plesom,  ja. :)

6. Tudi naslednjih nekaj vprašanj se bo nanašalo na skladbe z nove zgoščenke. »Srce ne zna lagati«… Je po tvoje v odnosih z ljudmi pomembnejše iskreno srce, ali razum?
Na prvem mestu je vsekakor iskreno srce, je pa pomemben tudi razum.

7. Kaj pa je bistvenega pomena pri glasbenem udejstvovanju?
Prav tako srce. Če ne igraš/poješ z dušo in srcem, potem glasba nima smisla.

8. Na koga ali kaj si najbolj ponosen v domači vasici?
Pravzaprav na vse. Z vsemi imam dober odnos, z vsemi se dobro razumemo, tako da sem ponosen na celotno vas.

9. Je kdo v ansamblu morda gasilec? S čim se sicer radi ukvarjate v prostem času poleg glasbe oz. kakšni so vaši poklici?
Tudi gasilci smo nekateri , ja. 

Midva s pevko Tino prevladujeva na področju vzgoje, ona ja profesorica razrednega pouka jaz pa za enkrat še vzgojitelj, na poti do učitelja. Matej je diplomirani strojnik, Boštjan je vodja mehanične delavnice, Alex pa je elektrotehnik.
Prosti čas pa namenjamo različnim stvarem, od športa do raznih del na kmetijah itd. 

10. S čim največkrat razvajate pevko Tino? 
Razvajamo? Pravzaprav ona običajno nas razvaja, z raznimi izvrstnimi pecivi in čokoladami. :)

11. Ljudje se tako radi primerjamo med sabo. Si bom dovolila v tem trenutku to tudi sama. Osebno me namreč po sestavi in zvenu spominjate na Ansambel Roka Žlindre. Ti to godi, te zmoti?
Vsak, ki si želi delati svojo glasbo, si seveda želi, da bi ga poznali po njegovem stilu. Nikakor pa me ne zmoti kakšna taka primerjava. Z vsemi v njihovem ansamblu se poznamo, so več kot izvrsten ansambel, tako da taka primerjava šteje nam v čast.

12. Je pri količini ansamblov danes,  sploh še mogoče biti tako izviren, da ne bi spominjal na nikogar? Utemelji… Če je tvoj odgovor DA, me zanima, na kakšen način doseči popolno izvirnost?
Izviren si lahko, predvsem če delaš svojo glasbo. Seveda je pa nesmiselno iskati skladbe, ki v nobenem taktu nimajo podobnosti s kakšno drugo. Take najbrž ni.

13. Kdo so avtorji skladb na vaši zgoščenki? Jih ustvarjate tudi sami?
Avtor glasbe sem sam, pri instrumentalnem valčku "Čez Dolenje Laze" sva sodelovala skupaj z našim harmonikarjem Boštjanom Šporarjem, pri naslovni skladbi "Vabim te na ples",  pa z gospodom Francem Miheličem.

Avtorji besedil pa so različni, in sicer: mag. Ivan Sivec, Matjaž Vrh, Igor Pirkovič in Vera Šolinc.

14.  Kako boste preživeli veseli december in kje boste silvestrovali?
Veseli december bomo kar nekaj časa preživeli z glasbo, silvestrovali pa bomo prav tako na nastopu v Ribnici, v gostišču Pugelj.

15. Na kateri prelomen trenutek v glasbeni karieri  čaka Ansambel Tomaža Rota, preden bi lahko nekoč, nekega dne sklenil glasbeno pot?
O tem ne razmišljamo. Če imaš glasbo rad, potem nima smisla, da bi prenehal z igranjem in tako je pri nas. :)

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

12.12.2017

Intervju! Tokrat smo pogovor opravili z Ansambel Azalea in Trio Šubic, oboji so letos nazdravili desetletki. Skupaj smo se ozrli na prehojeni poti gorenjske in dolenjske zasedbe...

Več na tej povezavi

12.12.2017

VROČE: Oblikovanje ter tisk enolistnih stenskih koledarjev v velikosti A4 in A3... Več info@narodnjak.si

Več na tej povezavi

12.12.2017

Danes objavimo intervju s Triom Šubic in Ansamblom Azalea! Uganete, kaj imajo skupnega?

Več na tej povezavi

11.12.2017

Naj vam polepša večer...

Več na tej povezavi