Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

14. 08. 2017, 08:30
Intervjuji
Anja Smogavec
Komentarji

Vražjim muzikantom je letošnje leto pisano na kožo, saj imajo za seboj res lepe uspehe na različnih festivalih širom Slovenije. Nagrade so prejeli na dveh festivalih, ki so letos bili organizirani prvič - Oplotnica in Guštanj, nagrado za najboljšega debitanta pa so prejeli tudi na uveljavljenem festivalu v Števerjanu...

1. Katera kvintet zasedba je vaš največji vzornik?
Naši največji vzorniki med kvintet zasedbami so Poskočni muzikanti, saj smo po sestavi njim enaki. Tudi njihov stil in mladostna energija so nam zelo blizu.

2. Še niti leto niste na glasbeni sceni, pa je za vami že kar nekaj festivalskih uspehov; Pokaži, kaj znaš, Festival v Oplotnici in sedaj še Števerjan. Katera nagrada vam pomeni največ? Kateri festival v Sloveniji ima za vas največjo veljavo in zakaj?
Vsak festival, ki smo se ga udeležili, je pustil prav poseben pečat, zato je težko pojasniti, katera nagrada nam največ pomeni. Prav tako je težko reči, kateri festival v Sloveniji ima največjo veljavo, vendar se vsi strinjamo, da med pomembnejše spadajo Slovenska polka in valček, Ptujski festival in Števerjan.

3. Na Števerjanu ste "najboljši debitanti" postali s polko Naj nerodno ti ne bo? Je Vražjim muzikantom bolj nerodno, ko "zafušajo" na odru ali pred kakšno luštno punco?
Naša nagrajena polka Naj nerodno ti ne bo ima naslov, ki se ga držimo na odru, pod odrom in pri puncah. Če nekaj počneš z veseljem, ti pri tem vsekakor ne sme biti nerodno.

4. Na kratko predstavite tekmovalno skladbo in avtorje.
Polka Naj nerodno ti ne bo je skupno delo avtorjev Jana Tamšeta, ki je podal osnovo za nastanek skladbe, Luke Krofa, ki je skladbo aranžersko dopolnil, ter Damjana Pasariča, ki je skladbo obogatil s prelepim besedilom, ki govori o tihih mukah, ki jih danes doživljajo izvajalci narodno-zabavne glasbe.

5. Zakaj je nastopiti pod borovci v Števerjanu posebno doživetje?
Festival Števerjan organizirajo zelo prijazni ljudje, zavedni Slovenci in veliki podporniki te glasbe. Zaradi njih in enkratne primorske pokrajine dobiš v Števerjanu občutek, kot da si na morju.

6. Namerava kateri Vražji muzikant stopiti na profesionalno glasbeno pot in živeti od nje?
Dva člana študirata na Akademiji za glasbo in se bosta z glasbo prav gotovo ukvarjala profesionalno. Nedvomno pa je tiha želja vseh članov stopiti na profesionalno glasbeno pot.

7. Menda pa svojega letošnjega »festivalskega pohoda« še niste zaključili. Se torej vidimo tudi na Graški Gori? Katere nagrade si najbolj želite tam?
Res je! Vidimo se tudi na festivalu Graška Gora poje in igra. Veseli bomo že, če bo naš nastop dober, če pa dobimo kakšno nagrado, pa bo veselje še toliko večje.


Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi