Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

21. 10. 2013, 22:45
Reportaže
Saša Pivk Avsec
Komentarji

Sobotni večer je v večnamenski dvorani v Polhovem Gradcu minil v znamenju ansambla Jurčki. Ansambel, ki ima sedež v Butajnovi je praznoval 10. letnico svojega obstoja.

Začetki segajo v leto 2003, ko so še kot fantovski trio nastopili na gobarski razstavi na Ermanovcu in tam dobili tudi ime – Jurčki. Večer je bil prežet z ogromno energije, za katero so poskrbeli številni nastopajoči in obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano. Jurčki so skrbno izbrali glasbene prijatelje, ki so jih povabili v goste. Najprej so jim voščili člani družinskega ansambla Prosen, ki bodo deset letnico praznovali prihodnje leto. Ker je mama basista Boštjana Pera doma v bližnjem Horjulu, so na koncertu zaigrali tudi člani Kvinteta Dori. Poseben trenutek so Jurčki doživeli, ko so Rdeči cvet zaigrali skupaj z Beneškimi fanti. Veliko skupnih trenutkov na številnih žurih so na začetku kariere Jurčki preživeli z ans. Roka Žlindre.  Dvorano, v kateri je bil jubilejni koncert je pred dvema letoma glasbeno krstila Tanja Žagar, ki je Jurčkom zaupala, da je bilo Jure ime tudi prvemu fantu, od katerega je dobila poljub. Pripravljeni na novo smučarsko sezono s priredbo hita Tine Maze pa so tudi Gadi, ki so za ples in dobro voljo skrbeli še v zgodnjem nedeljskem jutru. Za humor je poskrbela Lucija Kavčič, ki imitira Ano Liziko, nekaj verzov je prebral Franc Ankerst, tekstopisec, s katerimi Jurčki radi sodelujejo, zbrane je nagovoril župan Občine Dobrova-Polhov Gradec Franc Setnikar, prireditev pa je vodila Saša Pivk Avsec, ki je Jurčkom pred desetimi leti tudi dala ime.

Ob jubileju so Jurčki izdali že tretjo zgoščenko, na kateri so tudi skladbe Polhov Gradec, s katero so Jurčki sodelovali v zaključni oddaji Na zdravje Razglednica Slovenije, poletni hit Zlato pero, za katerega so pred kratkim posneli videospot in Življenje knjigo piše, ki so jo posvetili svetovno znanemu in mnogo prezgodaj preminulemu alpinistu Pavletu Kozjeku, čigar korenine segajo v zaselek pod Polhov Gradec. Jurčki so poskrbeli tudi za nekaj presenečenj. Že v prvem delu se jim je tako na odru pridružil „stari goban“ Žuletov France, ki je z njimi na klarinet igral v začetkih delovanja. Pevka Tadeja, harmonikar Jure in kitarist Tomaž pa so dodobra presenetili vodjo zasedbe in basista Boštjana, ki bo kot velik ljubitelj adrenalinskih športov v lepem jesenskem dnevu skočil s padalom. V posebni priredbi so obiskovalci lahko slišali, kako se je začela njegova kariera basista. Da je bilo preteklih deset let za Jurčke tudi napornih, dokazujejo podatki, da so v vsem tem času samo doma, kjer imajo shranjeno opremo, prehodili 900.000 stopnic, na igranja prevozili 100.000 kilometrov, samo glasbi namenili 45.000 ur, kitarist pa je na vseh vajah, igranjih in studiih naredil približno 60 milijonov udarcev na kitaro.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi