Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

21. 11. 2017, 23:10
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji
Nataša L. Peternel

Prišel je čas… Čas za Ansambel Vihar, čas za izid njihove 4. CD plošče z naslovom »Ko pride čas« in s tem tudi nedeljski promocijski koncert v Pamečah pri Slovenj Gradcu. Da nas čaka viharen, razburljiv in glasbeno izredno zanimiv večer, je bilo jasno že na samem začetku, ko smo na projekciji v kratkem filmčku z nekaterimi zanimivimi fotografijami in posnetki iz otroštva članov, izvedeli, zakaj in kako je Vihar nastal.

Koncert je bil nekakšen kolaž njihovih najuspešnejših skladb, sestavili pa so ga z nekaterimi glasbenimi prijatelji, ki jih Klara, Tomaž, Peter in Andrej zavoljo svoje preprostosti in srčnosti premorejo veliko. Tako smo slišali viže: "Ko pride čas", "Na sončni strani ulice", "Dobro mi gre"…. Nekatere "Viharne uspešnice" pa so gostitelji izvedli skupaj z ansambli, ki so jih povabili v goste.

Z Veselimi Dolenjci "Vzemi si čas za sanje", z ansamblom Jureta Zajca "Še čakam te", z Gadi pa polko "Ljubiti muzikanta". Zaradi odsotnosti Ljubice je s skupino Zaka' pa ne pela Klara, oni pa so za skupni nastop z Viharji izbrali polko "Le kako"..

Malo pevk zna predvsem valčke odpeti tako čutno in prepričljivo, kot Klara Lorger, zato niti ne čudi, da je že leta 2012 prejela "Korenovo plaketo" za najboljšo vokalno izvedbo na ptujskem festivalu. Nič manj ni navdušila tokrat, ko je bila še kako prepričljiva v valčku "Ne primerjaj me z njo" z Okroglimi muzikanti. Okrogli  so poskrbeli tudi za smeh v polni dvorani in z odličnim "show programom" dokazali, kako vsestranski instrumentalisti so. Z njimi je zapela tudi Aleksandra Križan.

Glasbena pravljica Ansambla Vihar pa je vrhunec zagotovo dosegla, ko je na oder stopil Ansambel Braneta Klavžarja, in sicer v legendarni, zlati zasedbi z Romano Cafuta in Markom Semprimožnikom. Ko Romana zapoje "Drobno prevaro", z Viharjem pa "Jesen ihti", ga ni človeka, ki se mu ne bi orosilo oko. Aplavzom pa kar ni in ni bilo videti konca. Najbrž v želji, da bi se Klavžarji vrnili na glasbeno sceno, Viharji pa da bi na njej še vrsto let vztrajali.

To je bil, čudovit, čaroben glasbeni dogodek. Skupaj so ga na odru sklenili vsi nastopajoči, s pesmima »Prijatelji, ostanimo prijatelji« in "Na Golici." Obiskovalci so bili na nogah, brez torte pa ni šlo, kot se seveda za vsako slavje spodobi.    Bil je večer poln spominov, poln veselja, močnih čustev in na neki točki tudi zavedanja, da je vse na tem svetu minljivo. Kot na mnogih prireditvah doslej, se je v vlogi voditelja ponovno odlično znašel Franci Podbrežnik

Klara, Tomaž, Andrej in Peter so se zahvalili vsem , ki so jim kakor koli pomagali na dvanajstletnem glasbenem popotovanju in obljubili, da se bodo trudili še naprej. Primerno se zdi, da se na tem mestu tudi mi njim zahvalimo. Zakaj? Za številne lepe melodije, za lepe trenutke, ki so nam jih pričarali v hladnem novembrskem dnevu. Hvala jim za pozitivno energijo, ki jo trosijo med ljudi. In… Čeprav se vsaka še tako lepa pravljica nekoč, nekje zaključi, naj Vihar na Koroškem in po vsej Sloveniji razveseljuje čim dlje!

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi