Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

03. 11. 2017, 09:32
Reportaže
Uredništvo
Komentarji

Na dogodku z naslovom Festival Kamrica, Iz zemlje gre v trsek, so številni obiskovalci v sproščenem druženju, ob degustiranju vrhunskih prleških vin in kulinaričnih dobrot lahko spoznali del bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi.

Na sedežu Društva vinogradnikov Mala Nedelja v Moravcih, na Vinogradniški kmetiji Žinko, so vinogradniki v sodelovanju z Zavodom Inter-m pripravili enkraten dogodek, posvečen dvema sinonimoma Slovenije – slovenski ljudski pesmi in vinu.

Napeve, ki so marsikomu že odšli iz spomina, nekaterim, predvsem mlajšim, pa so bili do zdaj nepoznani, so zaigrali in zapeli Mladi Pomurci, Tamburaška skupina iz Veržeja ter domači skupini, ki delujeta v okviru Kulturnega društva Anton Krempl - Pevci okoliških vasi Gomile in pevke ljudskih pesmi Soside.

Da za učenje igranja harmonike nikoli ne prepozno, pa tudi ne prezgodaj, so pokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja pod vodstvom Boštjana Žinka.

Več na spletni strani www.vino.kamrica.si 

Druga slika

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.11.2017

Bliža se Navihan večer, ki ga to soboto pripravljajo NAVIHANI MUZIKANTI... Vabljeni, vstop prost!

Več na tej povezavi

23.11.2017

Uležite se na kavč in si oglejte prvi del koncerta ob 10. obletnici Ansambla Naveza... Fajn je bilo! :)

Več na tej povezavi

23.11.2017

Ansambel Lojtrca tokrat z novo polko "Ohcetna"... Ni kaj, termini za igranje na ohcetih za leto 2018 se že polnijo! ;)

Več na tej povezavi

22.11.2017

Velika pesmarica Ansambla Lojzeta Slaka. Za vse ljubitelje Slakove in ljudske glasbe - enostavno jo morate imeti! Lojze Slak

Več na tej povezavi