Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

28. 01. 2018, 00:34
Reportaže
Nataša L. Peternel
Komentarji
Nataša L. Peternel

V petek, 26. januarja, je bil v Poljanah nad Škofjo Loko prav poseben in vesel večer. Ljubljenci Poljanske doline, Raubarji, so športno dvorano napolnili do zadnjega kotička. Njihov koncert ob izdaji prve zgoščenke je bil namreč razprodan že nekaj dni pred dogodkom.

Simpatična voditeljica večera, Jana Jenko, je predstavila glasbeno pot vsakega Raubarja od malih nog naprej. Izvedeli smo, kdo jih je navdušil za glasbo, kdo so bili njihovi učitelji, kje so imeli vaje, pri katerih ansamblih so igrali in peli prej in kako so se združile njihove poti. Tako so se na odru zvrstili gostje, vsi osebno povezani z njimi. Miha in Andrej Gabršek sta člana Peškega okteta in s čudovitimi glasovi so nam zapeli Zdravljico, V hribih se dela dan, peli pa so nam tudi o Gorenjcih. Miha Križnar je bil član ansambla Jeglič, ki se je po petih letih zopet zbral prav za to priložnost, zapeli so njihovi lastni skladbi Pomlad se budi in Presneto ti dekle. Blaž Jenkole je na koncert povabil Kiki bend, s katerim so preživeli kar nekaj skupnih glasbenih let. Na koncertu so prepevali o Treh planikah in se spraševali Kdo si ti. 

Raubarji so predstavili vse pesmi iz nove plošče in dvorano še posebej dvignili na noge pri narečnih vižah. Ni bilo namreč obiskovalca, ki ne bi poznal Čez Polanske griče in Ko se parjatli ukop naberema. Lep govor je naredil tudi župan, g. Milan Čadež, ki je še posebno ponosen na njih, saj ohranjajo poljansko narečje tudi v pesmih. Pri izvedbi nove skladbe, Zapojte fantje, sta se na odru Raubarjem pridružila tudi harmonikar Peter Vidmar in baritonist Simon Tavčar.
Gostitelji večera so medse povabili tudi Ansambel Jureta Zajca in Kdor ma cajt, ki sta se predstavila s svojimi skladbami Privij se k meni, Janiz in Rožmarin, prav tako pa smo slišali Zajčevo Srce je samotar. 

Proti koncu koncerta je postalo zelo čustveno, sledile so namreč zahvale staršem in dekletom, pritekla je tudi kakšna solzica. 
Ob zaključku čudovitega večera je dvorana od navdušenja pokala po šivih, saj so vsi nastopajoči na odru prispevali svojo energijo ob venčku Polanskih viž.

Sledila je zakuska, potem pa ples ob igranju ansambla Kdor ma cajt in pa zabavni ritmi v izvedbi Raubarjev. Prav vsi obiskovalci so bili nasmejani in slišati je bilo veliko pohval in lepih želja za nadaljnjo pot odlične zasedbe, ki je ponovno dokazala, da dela s srcem in za ljudi.  

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi