Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

28. 03. 2017, 22:41
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji
Peter Kitak

Simpatična pevka ter televizijska in radijska voditeljica Darja Gajšek, je bogatejša za še eno novo izkušnjo. Lotila se je namreč priprave in izvedbe 1. samostojnega koncerta, ki ji je več kot odlično uspel, saj je bila telovadnica Osnovne šole Poljčane, v nedeljo razprodana.

»Življenje je skrivnost, raziščimo jo s pesmijo«, je bilo vodilo prireditve, ki je marsikoga opomnilo, da nista pomembni ne preteklost, ne prihodnost, temveč le trenutek tukaj in zdaj. Darja je v zadnjem obdobju presedlala iz narodno-zabavnih v zabavne vode, zato trenutno največ nastopa z zasedbo Smooth band in nič drugače ni bilo v nedeljo. Slišali smo velik del njihovega  skupnega repertoarja. Začeli so s »Hallelujo«, nadaljevali pa s popevko »Mlade oči«, »Dnevom  ljubezni«, »Lepim poletnim dnem«, »Daleč, daleč je za naju pomlad« in drugimi. Seveda ni šlo brez Darjine prve lastne balade, »Kako pogreša te srce«, za katero je lani poleti nastal krasen videospot. Pri pesmih »Ne bodi kot drugi« in »Vem, da danes bo srečen dan«, se je Darji in Smooth bandu na odru pridružil Mladinski pevski zbor osnovne šole Poljčane.

Ker Darja po srcu in duši še vedno ostaja »narodnjakinja«,  je oblekla tudi narodno nošo in z glasbenimi prijatelji zapela najbolj znane skladbe nekdaj njenega ansambla Štrajk. Z ansamblom Lunca polko »Zaljubljena«, z Modrijani »Ti znaš«, s Poskočnimi muzikanti pa valček »Zate«. Pri uspešnici »Adijo, madam« so s »Poskočneži« zaplesali najmlajši plesalci Plesnega kluba Lara, med obiskovalci pa je završalo, ko so na oder stopili fantje Klape Skala in z Darjo zapeli njihov čisto nov duet, ki pa so ga mnogi takoj vzeli za svojega. »Mala barka«, je njegov naslov.

Da Darja Gajšek obvlada tudi frajtonarico, je dokazala, ko je skupaj z instrumentalnim triom Modrijanov in Martinom Juhartom zaigrala Delčnjakovo »Čredo v galopu«, ki jo je posvetila svojim staršem. Skozi ves večer smo poslušali večinoma vsem znane pesmi, zato ne preseneča, da je nabito polna dvorana postala en velik »pevski zbor« in veselo prepevala z gostiteljico.Za vezno besedo sta poskrbeli osnovnošolka Maruša Mlakar in izkušena radijska moderatorka Daniela Paj, in tako čudovit glasbeni dogodek zaokrožili v smiselno celoto.

Darja si življenja ne predstavlja brez družine, ljubečega partnerja in prijateljev, zato so ob koncu moči združili vsi nastopajoči v Šifrerjevi »Za prijatelje«, obiskovalci pa so prijetno druženje sklenili na nogah, objeti čez rame.

Darjo smo po njenem samostojnem koncertnem prvencu prosili za prvi komentar in takole je dejala:»Moram priznati, da je za mano eden težjih, a hkrati tudi eden lepših dni! Ustvariti koncert je bilo težko- bdeti nad vso organizacijo, ampak,  bilo je vredno! Plavala sem v energiji glasbe in to predajala skozi mikrofon.« Med pripravami na koncert, se je prikupna svetlolaska večkrat pošalila, da njen »koncertni prvorojenec« trka na vrata. Pa ne le koncertni. Darja namreč s svojim izbrancem Alenom v mesecu avgustu pričakuje naraščaj, kar je najbrž bil samo razlog več, da je na odru izžarevala še bolj sijočo energijo, kot sicer.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi