Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

03. 10. 2017, 10:55
Reportaže
Uredništvo
Komentarji
Valter Leban

V petek, 22.9. je bil v Pivki poseben dan. Bari polni ljudi, parkirišča po Pivki zapolnjena... Čakalo se je na 20. uro, da se v Športni dvorani Skala začne že pol meseca razprodan koncert „Štirje letni časi z Biseri“.

Biseri so pripravili skoraj tri urni koncert, brez voditelja in z obilo dobre glasbe. Letos so koncept sestavili tako, da so celoten program instrumentalno odigrali sami, kar je bil že predhodno velik delavni zalogaj. Za do zadnjega kotička polno dvorano je že v samem začetku, pred koncertom, bilo veliko presenečenje ogromen oder, v stilu "retro disco" z LED ekranov, velike disko krogle in z modernimi svetlobnimi efekti.

Program so sestavili iz svojih najprepoznavnejših skladb. Velik del programa pa so zapolnili s starejšimi hiti, ki jih je dvorana ves čas prepevala skupaj z njimi in vsemi glasbenimi gosti, ki jih je letos bilo ogromno. Z njimi so na odru nastopila velika imena slovenske in tuje estrade. Tokrat niso poskrbeli samo za ušesa in oči ljubiteljev narodno-zabavne glasbe. Njihov slogan #KerToJeŽur in način igranja vključuje tudi pravo žurersko zabavno glasbo, in prav to je bila letos tudi njihova novost. Poleg vsem dobro znanih narodno-zabavnih ansamblov (ans. Petra Finka, Primorski fantje, Naveza, Narcis, Nemir, ans. Jureta Zajca, Smeh, Poskočni muzikanti, Katrca, Veseli dolenjci...), so se jim na odru pridružili tudi „zabavnjaki“, kot so denimo Čuki, Alfi Nipič, Atomik Harmonik, Mladi Gamsi, Dejan Vunjak, Danijel Popović... In še veliko drugih glasbenih skupin, solistov in instrumentalistov. Veliko točk je bilo pospremljenih s plesom. Plesne skupine, folklore in umetniški plesalci so poskrbeli še za dodaten vizualni „show“ koncerta. Za krajše glasbene premore in nasmehe v dvorani je s humornimi točkami navdušil vsem dobro znan poštar Peška, ki je bil tokrat brez dlake na jeziku.

Celoten koncert je bil tokrat v znamenju štirih letnih časov. Tako z izborom skladb, kot vizualizacijo odra in oblačili so se sprehodili skozi jesen, zimo, pomlad in poletje. Presenečenjem pa še ni bilo konca. Biseri so prvič javnosti predstavili tudi povsem novo skladbo "Čau-čau pa-pa", ki bo od slej slišana na vseh nastopih Biserov, kmalu pa tudi po vseh radijskih in TV postajah po Sloveniji. Na dan koncerta so po nekaj letih izdali tudi povsem novo zgoščenko, ki se imenuje po  sloganu #KerToJeŽur. Zadnji del koncerta je navdušeno stoječe občinstvo s petjem, vriskanjem in nasmehi prepevalo z njimi.

Biseri smo še vedno pod evforijo z odra. Spomini na tak večer ostanejo za vedno. Če boste prek TV ekranov doživeli vsaj del energične atmosfere, ki je bila v dvorani, vam zagotavljamo, da boste uživali. Celoten koncert je bil namreč posnet, in si ga boste lahko v začetku prihodnjega leta ogledali v dveh delih na TV SLO1 in kasneje še na veliko ostalih TV programih.

Kaj pa po koncertu? Ne. Nihče še ni odšel domov. Skupaj z vsemi nastopajočimi se je občinstvo podružilo še na "after partyju" pred dvorano, kjer so Biseri poskrbeli še za veselico pozno v noč. Do konca leta jih čaka še veliko nastopov po vsej Sloveniji, z mislimi pa so že pri novih skladbah in projektih, za katere že komaj čakajo, da jih predstavijo. In... Saj veste... #KerToJeŽur!

 

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi