Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

15. 11. 2017, 12:20
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji
Nataša L. Peternel

Kljub malce nižjim temperaturam, nas je na Dolenjskem grela pomlad. Pa ne katera koli, pač pa Topliška pomlad. Fantje in dekle tako imenovanega ansambla, so namreč v nedeljo, 12. novembra 2017, pripravili že 4. Martinov koncert, v prostorih Kulturno kongresnega centra Dolenjske Toplice.

Prireditev so z lastno skladbo »Nasprotja se privlačijo« seveda začeli gostitelji, tej so sledile še nekatere lastne, avtorske viže, skozi ves večer pa je bilo slišati precej dobrih, starih pesmi iz zakladnice.

Oder si je Topliška pomlad delila še z ansamblom Boršt, z Mladimi Belokranjci, z Ansamblom Blaža Hutevca, z Obsoteljskimi slavčki, z Veselimi Dolenjci in z Dolinarji. Za slednje je bil ta nastop prav poseben, saj je z Dolinarji še zadnjič nastopil njihov dosedanji kitarist, Klemen Jakob. V ta namen so mu glasbeni prijatelji iz ansambla pripravili spominsko darilo, kar je bilo za Klemena prijetno presenečenje. Nato so skupaj s Topliško pomladjo in obiskovalci zapeli »Za prijatelje«. Na odru in v dvorani je bilo čutiti precej emotivno ozračje. Tako Dolinarjem v novi zasedbi, kot Klemenu na njegovi poklicni poti, želimo vse dobro tudi v imenu našega uredništva. 

Čestitamo pa tudi Topliški pomladi ob 10. obletnici delovanja, ki je na dan koncerta prejela plaketo župana Dolenjskih Toplic. In sicer,  v zahvalo za uspešno promocijo občine in za pomemben doprinos k narodno-zabavni glasbi. Fantje in dekle so v tem večeru dokazali, da se odlično znajdejo prav tako v zabavnih, modernejših ritmih. Pridno opozarjajo nase tudi na različnih festivalih po Slovenji, morali pa bodo razmisliti o večjem prireditvenem prostoru, saj so dvorano tokrat napolnili do zadnjega kotička. Velja poudariti, da je vstop na koncert bil prost, kar je še posebej pohvalno.

Program je povezoval kar njihov kitarist Uroš Mavsar, za humor pa sta poskrbela Leon Špelič in Dušan Luthar. Občinstvo je uživalo v lepih melodijah, kar je potrjevalo z aplavzi in večkratnimi  vriski. Topliški pomladi želimo, da bi bilo glasbeno kar se da uspešno vsaj še eno desetletje


Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi