Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Original Štajerci - Ne morem naprej

29. 03. 2017, 20:46
Reportaže
Nataša L. Peternel
Komentarji
Nataša L. Peternel

V petek, 24. marca je bilo v Begunjah zelo veselo. Gorenjski kvintet je namreč pripravil čudovit koncert ob 20 letnici delovanja. V nabito polni dvorani pri Jožovcu so se zbrali prijatelji dobre muzike iz vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine.

Že ob začetku je bilo jasno, da bo vzdušje v dvorani odlično, saj so Gorenjski kvintet začeli z njihovo uspešnico Dvigni glavo in s tem dvignili energijo čisto vsakega obiskovalca. 
Koncert je povezovala Betka Šuhel Mikolič, ki je  poskrbela za nasmejane obraze tako v dvorani, kot tudi na odru. Ugotavljala je, koliko Gorenjcev sploh je v ansamblu, koliko članom je ime Gregor, kdo komu pazi otroke in še marsikaj zanimivega.  
Gorenjski kvintet niso prepoznavni samo s pozitivnimi polkami, ampak tudi s čudovitimi, ganljivimi valčki. S svojo Zvezdico so tokrat priklicali mravljince s pomočjo godalnega kvarteta in gostjo koncerta Anito Kadenšek
S klarinetom po Sloveniji so se podali s pomočjo dveh klarinetistov - Nejcem Hermanom in Aljošem Deferrijem.
Kvatropirci so prepevali Če bi šla z menoj, v družbi Matjaža Zadravca pa so navdušili z Ne diraj moju ljubav. Seveda ni manjkala Pesem, namesto Mance Špik je 'vskočila' kar Saša Zamernik in presenetila tudi same Kvatropirce.
Triu Gorenjskega kvinteta se je s svojo harmoniko na odru pridružil tudi odličen Tomaž Cilenšek in z Gregorjem Korošcem sta razmigala prste na Ples vetra in Veselje s harmoniko.
Zadnji gost na koncertu je bil Isaac Palma, ki je prepeval Za prijatelje, skupaj s Sašo Zamernik pa sta zapela čudovito balado Če je to slovo.
Vsi nastopajoči so se združili na odru z Ostanimo prijatelji in dobra volja se stopnjevala s čestitkami občinstva članom Gorenjskega kvinteta. Seveda pa se dogodki pri Jožovcu nikoli ne končajo brez vriskanja in značilne želje po 'še' - »zugabe«, zato se je  tudi ta večer nadaljeval z uspešnicami kvintetovske glasbe, smehom, petjem in plesom. 
Gorenjskemu kvintetu še enkrat čestitke za krasen koncert in uspešnih 20 let, želimo jim še naprej obilo odlične muzike in vrhunskih avtorskih skladb.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.09.2017

Na 25. tradicionalnem sejmu v Mengšu, so Lenarti zmagali na tekmovanju mladih glasbenikov in glasbenih skupin "Izzivamo talente"... Čestitamo! https://youtu.be/88ZOzUGxogc

Več na tej povezavi

23.09.2017

Popoldne pa ekipa Videoprodukcije Narodnjak ponovno na terenu... Ansambel Potepini kmalu z novim videospotom! ;)

Več na tej povezavi

22.09.2017

V našem uredništvu jo že imamo!! Nova o knjiga o življenju velikana Lojzeta Slaka, odlično delo mag. Ivana Sivca, ki je nastalo v sodelovanju z družino Slak. Najbolj pomembno je, da se ta glasba ohranja in gre iz roda v rod! Naročila http://mladinska.com/avsenik-slak/slak

Več na tej povezavi

22.09.2017

Ansambel Biseri imajo vse pripravljeno na večerni spektakel! Veliko vas je ostalo brez vstopnic, a obstaja upanje... ;)

Več na tej povezavi