Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

29. 03. 2017, 20:46
Reportaže
Nataša L. Peternel
Komentarji
Nataša L. Peternel

V petek, 24. marca je bilo v Begunjah zelo veselo. Gorenjski kvintet je namreč pripravil čudovit koncert ob 20 letnici delovanja. V nabito polni dvorani pri Jožovcu so se zbrali prijatelji dobre muzike iz vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine.

Že ob začetku je bilo jasno, da bo vzdušje v dvorani odlično, saj so Gorenjski kvintet začeli z njihovo uspešnico Dvigni glavo in s tem dvignili energijo čisto vsakega obiskovalca. 
Koncert je povezovala Betka Šuhel Mikolič, ki je  poskrbela za nasmejane obraze tako v dvorani, kot tudi na odru. Ugotavljala je, koliko Gorenjcev sploh je v ansamblu, koliko članom je ime Gregor, kdo komu pazi otroke in še marsikaj zanimivega.  
Gorenjski kvintet niso prepoznavni samo s pozitivnimi polkami, ampak tudi s čudovitimi, ganljivimi valčki. S svojo Zvezdico so tokrat priklicali mravljince s pomočjo godalnega kvarteta in gostjo koncerta Anito Kadenšek
S klarinetom po Sloveniji so se podali s pomočjo dveh klarinetistov - Nejcem Hermanom in Aljošem Deferrijem.
Kvatropirci so prepevali Če bi šla z menoj, v družbi Matjaža Zadravca pa so navdušili z Ne diraj moju ljubav. Seveda ni manjkala Pesem, namesto Mance Špik je 'vskočila' kar Saša Zamernik in presenetila tudi same Kvatropirce.
Triu Gorenjskega kvinteta se je s svojo harmoniko na odru pridružil tudi odličen Tomaž Cilenšek in z Gregorjem Korošcem sta razmigala prste na Ples vetra in Veselje s harmoniko.
Zadnji gost na koncertu je bil Isaac Palma, ki je prepeval Za prijatelje, skupaj s Sašo Zamernik pa sta zapela čudovito balado Če je to slovo.
Vsi nastopajoči so se združili na odru z Ostanimo prijatelji in dobra volja se stopnjevala s čestitkami občinstva članom Gorenjskega kvinteta. Seveda pa se dogodki pri Jožovcu nikoli ne končajo brez vriskanja in značilne želje po 'še' - »zugabe«, zato se je  tudi ta večer nadaljeval z uspešnicami kvintetovske glasbe, smehom, petjem in plesom. 
Gorenjskemu kvintetu še enkrat čestitke za krasen koncert in uspešnih 20 let, želimo jim še naprej obilo odlične muzike in vrhunskih avtorskih skladb.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi