Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

20. 09. 2016, 15:22
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji
Nataša Lombar Peternel

Dandanes, ko vsak hiti za svojimi obveznostmi, se zdi, da se sploh ne znamo več ustaviti, niti za hip. Nasprotno so dokazali ljubitelji odlične, kakovostne glasbe, ki so v soboto v Šentjurju obiskali 2. samostojni koncert zasedbe Sekstakord.

Gre za sestav sedmih glasbenikov, ki letos obeležuje 5. obletnico delovanja in izid prve zgoščenke z naslovom "Ustavi se za hip". V ta namen so pripravili koncert z istoimenskim naslovom, kjer je bil dobršen del skladb tudi v živo izveden.

Začeli so s skladbo "Objemi me" in lahko bi rekli, da so nas v tistem večeru kar nekajkrat »objeli z odlično glasbo«, bodisi v ritmu polke ali valčka, pa tudi v nekoliko sodobnejših ritmih popularne glasbe. V goste so povabili Ansambel Roka Žlindre in Kvinet Dori, s katerim so skupaj izvedli pesem "Mama, naj poje ti moja trobenta."

Sekstakord lahko označimo vse prej kot za klasičen kvintet, ki izvaja le narodno-zabavno glasbo. Ravno nasprotno. Več kot uspešno izvajajo tudi pop, rock, jazz, kar so prav tako dokazali. Na odru se jim je namreč pridružila izvrstna Ylenia Zobec, ki je najprej ob spremljavi Matica Plemenitaša na kitari, zapela slovensko popevko "Vzameš me v roke." Kasneje so se jima pridružili ostali Sekstakordi, Ines Ljubej na malih tolkalih, pa tudi Ylenijin partner Tadej Mihelič. Slišali smo tri izjemno zanimive priredbe: "Isn't she lovely", "Nocoj mi reci, da si moja" in "Waterloo". Pri slednji je zapela tudi Barbara Ogrinc, pevka Ansambla Roka Žlindre. Že prej odlično energijo, pospremljeno z gromkimi aplavzi in vzkliki, so omenjene točke dvignile na najvišjo možno raven. Predstavljena je bila tudi pesem "Moja princeska", ki jo je Sekstakord spisal kot poročno darilo njihovemu dobremu prijatelju in tekstopiscu, Damjanu Pasariču.

Pravijo, da čas v dobri družbi vedno prehitro mine, zato ni čudno, da je dve uri trajajoča prireditev, ki jo je vodil Luka Žerjav, minila v hipu, kot bi trenil. Občinstvo je imelo "željo po še" in gostiteljev kar ni izpustilo z odra.

Fantje so v teh letih že večkrat prepričali, ne le številnih poslušalcev, pač pa tudi stroko. Letos sta zagotovo najbolj odmevni nagrada za najboljšo skladbo v celoti na festivalu "Slovenska polka in valček" ter 2. nagrada strokovne komisije v Števerjanu. 

Glede na njihovo energijo, znanje in profesionalen odnos do dela, jih čaka še veliko uspešnih nastopov, glede na pozitivne odzive na njihov letošnji koncert, pa verjamemo, da se bodo še velikokrat "ustavili za hip", pomislili na svoje zveste poslušalce in jim pripravili še mnogo čudovitih koncertnih večerov.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi