Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

20. 09. 2016, 15:22
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji
Nataša Lombar Peternel

Dandanes, ko vsak hiti za svojimi obveznostmi, se zdi, da se sploh ne znamo več ustaviti, niti za hip. Nasprotno so dokazali ljubitelji odlične, kakovostne glasbe, ki so v soboto v Šentjurju obiskali 2. samostojni koncert zasedbe Sekstakord.

Gre za sestav sedmih glasbenikov, ki letos obeležuje 5. obletnico delovanja in izid prve zgoščenke z naslovom "Ustavi se za hip". V ta namen so pripravili koncert z istoimenskim naslovom, kjer je bil dobršen del skladb tudi v živo izveden.

Začeli so s skladbo "Objemi me" in lahko bi rekli, da so nas v tistem večeru kar nekajkrat »objeli z odlično glasbo«, bodisi v ritmu polke ali valčka, pa tudi v nekoliko sodobnejših ritmih popularne glasbe. V goste so povabili Ansambel Roka Žlindre in Kvinet Dori, s katerim so skupaj izvedli pesem "Mama, naj poje ti moja trobenta."

Sekstakord lahko označimo vse prej kot za klasičen kvintet, ki izvaja le narodno-zabavno glasbo. Ravno nasprotno. Več kot uspešno izvajajo tudi pop, rock, jazz, kar so prav tako dokazali. Na odru se jim je namreč pridružila izvrstna Ylenia Zobec, ki je najprej ob spremljavi Matica Plemenitaša na kitari, zapela slovensko popevko "Vzameš me v roke." Kasneje so se jima pridružili ostali Sekstakordi, Ines Ljubej na malih tolkalih, pa tudi Ylenijin partner Tadej Mihelič. Slišali smo tri izjemno zanimive priredbe: "Isn't she lovely", "Nocoj mi reci, da si moja" in "Waterloo". Pri slednji je zapela tudi Barbara Ogrinc, pevka Ansambla Roka Žlindre. Že prej odlično energijo, pospremljeno z gromkimi aplavzi in vzkliki, so omenjene točke dvignile na najvišjo možno raven. Predstavljena je bila tudi pesem "Moja princeska", ki jo je Sekstakord spisal kot poročno darilo njihovemu dobremu prijatelju in tekstopiscu, Damjanu Pasariču.

Pravijo, da čas v dobri družbi vedno prehitro mine, zato ni čudno, da je dve uri trajajoča prireditev, ki jo je vodil Luka Žerjav, minila v hipu, kot bi trenil. Občinstvo je imelo "željo po še" in gostiteljev kar ni izpustilo z odra.

Fantje so v teh letih že večkrat prepričali, ne le številnih poslušalcev, pač pa tudi stroko. Letos sta zagotovo najbolj odmevni nagrada za najboljšo skladbo v celoti na festivalu "Slovenska polka in valček" ter 2. nagrada strokovne komisije v Števerjanu. 

Glede na njihovo energijo, znanje in profesionalen odnos do dela, jih čaka še veliko uspešnih nastopov, glede na pozitivne odzive na njihov letošnji koncert, pa verjamemo, da se bodo še velikokrat "ustavili za hip", pomislili na svoje zveste poslušalce in jim pripravili še mnogo čudovitih koncertnih večerov.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

12.12.2017

Intervju! Tokrat smo pogovor opravili z Ansambel Azalea in Trio Šubic, oboji so letos nazdravili desetletki. Skupaj smo se ozrli na prehojeni poti gorenjske in dolenjske zasedbe...

Več na tej povezavi

12.12.2017

VROČE: Oblikovanje ter tisk enolistnih stenskih koledarjev v velikosti A4 in A3... Več info@narodnjak.si

Več na tej povezavi

12.12.2017

Danes objavimo intervju s Triom Šubic in Ansamblom Azalea! Uganete, kaj imajo skupnega?

Več na tej povezavi

11.12.2017

Naj vam polepša večer...

Več na tej povezavi