Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

11. 10. 2017, 16:03
Videospoti
Uredništvo
Komentarji

Mladi korenjaki so uspešen narodno-zabavni ansambel oziroma kvintet mladih, nadarjenih glasbenikov, ki je v tujini bolje poznan tudi pod imenom Die jungen Helden. Pet fantov je z delovanjem pričelo leta 2006. Njihovi nastopi so ravno pravšnja mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in ogromnih količin pozitivne energije ter seveda dobre glasbe.

V začetku meseca septembra so nastopili na ptujskem festivalu. Zaigrali so dve novi skladbi, med njimi tudi valček "Očetovo darilo" (Blaž Turinek / Vera Šolinc / Blaž Turinek).

Robi Novak, harmonikar Mladih Korenjakov je želel z gledalci in poslušalci deliti zgodbo o posebnem darilu, ki mu ga je v zgodnjem otroštvu poklonil oče. Kako se glasbeniki spominjajo svojega prvega stika z inštrumentom je namreč pogosto vprašanje. Ker je zgodba resnična in kar kliče po sliki si je zaželel, da dobi tudi video podobo. V spotu, ki ga je posnela ekipa televizije Veseljak,  sodeluje njegova družina: oče Viki, mami Slavica in nečak Timotej.

"Snemali smo v prelepi zidanici v okolici Krškega. Zgodba je iskrena, prav takšna kot sta jo doživljala Robi in njegov oče.  Menimo, da se bo dotaknila marsikaterega glasbenika, ki jo bo poslušal.  Če nas starši namreč ne bi tako vzpodbujali, ne bi mogli niti začeti... Na snemanju smo se imeli super, ker je tudi gospod Jože Ravbar pri katerem smo bili,  bil zelo gostoljuben in smo še poleg snemanja imeli še degustacijo vin. Malo pa smo tudi ponagajali novinarki Ani, ki nam je postavljala zabavna vprašanja. Sicer pa imamo pestro jesen. Veliko igramo v Sloveniji in nekaj v tujini. Tudi v prihodnjem letu je precej terminov zasedenih, zato morajo tisti, ki bi nas želeli imeti na veselicah ali praznovanjih, kar pohiteti," pravijo fantje. Mladi Korenjaki - Očetovo darilo

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi