Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

11. 10. 2017, 16:03
Videospoti
Uredništvo
Komentarji

Mladi korenjaki so uspešen narodno-zabavni ansambel oziroma kvintet mladih, nadarjenih glasbenikov, ki je v tujini bolje poznan tudi pod imenom Die jungen Helden. Pet fantov je z delovanjem pričelo leta 2006. Njihovi nastopi so ravno pravšnja mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in ogromnih količin pozitivne energije ter seveda dobre glasbe.

V začetku meseca septembra so nastopili na ptujskem festivalu. Zaigrali so dve novi skladbi, med njimi tudi valček "Očetovo darilo" (Blaž Turinek / Vera Šolinc / Blaž Turinek).

Robi Novak, harmonikar Mladih Korenjakov je želel z gledalci in poslušalci deliti zgodbo o posebnem darilu, ki mu ga je v zgodnjem otroštvu poklonil oče. Kako se glasbeniki spominjajo svojega prvega stika z inštrumentom je namreč pogosto vprašanje. Ker je zgodba resnična in kar kliče po sliki si je zaželel, da dobi tudi video podobo. V spotu, ki ga je posnela ekipa televizije Veseljak,  sodeluje njegova družina: oče Viki, mami Slavica in nečak Timotej.

"Snemali smo v prelepi zidanici v okolici Krškega. Zgodba je iskrena, prav takšna kot sta jo doživljala Robi in njegov oče.  Menimo, da se bo dotaknila marsikaterega glasbenika, ki jo bo poslušal.  Če nas starši namreč ne bi tako vzpodbujali, ne bi mogli niti začeti... Na snemanju smo se imeli super, ker je tudi gospod Jože Ravbar pri katerem smo bili,  bil zelo gostoljuben in smo še poleg snemanja imeli še degustacijo vin. Malo pa smo tudi ponagajali novinarki Ani, ki nam je postavljala zabavna vprašanja. Sicer pa imamo pestro jesen. Veliko igramo v Sloveniji in nekaj v tujini. Tudi v prihodnjem letu je precej terminov zasedenih, zato morajo tisti, ki bi nas želeli imeti na veselicah ali praznovanjih, kar pohiteti," pravijo fantje. Mladi Korenjaki - Očetovo darilo

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi