Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

07. 09. 2017, 18:00
Videospoti
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Saša Avsenika je v dneh pred Festivalom Avsenik 2019 izdal novo, avtorsko skladbo z naslovom Vsak dan je lep. Avtorja melodije sta Sašo Avsenik & Matjaž Vlašič, avtor besedila pa je Marko Vozelj.

O nastanku same skladbe je Sašo Avsenik, soavtor melodije in aranžmaja povedal:"Osnovna ideja za valček Vsak dan je lep je nastala pri meni doma v Begunjah na dokaj pust, oblačen vendar prost dan. Prijel sem za harmoniko in svoje razpoloženje prelil na tipke. Predstavljal sem si, da nekje pa vseeno sonce sije prav v tistem trenutku. Včasih svoje lepe dneve povezujemo z lepim vremenom, vendar ne glede na vreme je vsak dan lahko lep. Zame je bil to lep dan, ker sem ustvaril novo vižo."

V času, ki ga je zaznamovala smrt Vilka Ovsenika, drugega avtorja iz tandema bratov Avsenik, pa Sašo navaja: "Trenutno je moj največji izziv nastanek novih melodij, saj smo do letošnjega leta večji del novih skladb prejeli od pokojnih bratov Avsenik. Širina njunega repertuarja je izjemna; od veselih, plesnih polk do koncertnih melodij z vsebinsko bogatimi besedili. V našem ansamblu upamo, da bomo lahko, po njihovem vzoru, zadovoljili takonašo plesno publiko, kot tudi poslušalce, pred vsem pa ljubitelje Avsenikove glasbe."

Izdelavo videospota za skladbo "Vsak dan je lep", je ansambel zaupal mladi, zelo obetavni a tudi izkušeni ekipi Fixmedia. Režiser spota, Jure Dostal, je o samem spotu za skladbo Vsak dan je lep, povedal slednje:"Cilj je bil predvsem zajeti lepoto, lahkotnost in igrivost pesmi ter hkrati povedati zgodbo na malenkost bolj abstrakten način. Mislim, da nam je to v veliki meri uspelo. Ponosen sem na ekipo, ki je resnično dala vse od sebe. Predvsem je bila pri projektu zahtevna postprodukcija, ki je brez izjemne ekipe (Fixmedia) res ne bi mogli izpeljati."Ansambel Saša Avsenika - Vsak dan je lep

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi