Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

12. 07. 2015, 18:00
Novice
Uredništvo
Komentarji

Sekstakord je zasedba, ki jo sestavljajo fantje, ki do glasbe gojimo spoštljiv odnos, saj jo sestavljajo povečini študentje glasbe doma in na tujem. Letos smo jih lahko slišali na festivalu Slovenska polka in valček, ter nazadnje na Števerjanu, kjer so se predstavili s skladbo, za katero so sedaj posneli še videospot.

"Prihajamo iz precej širokega področja štajerskega konca Slovenije od Socke preko Šentjurja z okolico, na jugu pa segamo do Radeč," so se na kratko predstavili Sekstakordi, za katere je leto 2015 zelo produktivno:"Veliko smo snemali in drugače sodelovali z znano slovensko pevko Nušo Derenda, se s polko Akord življenja udeležili 20. festivala Slovenska polka in valček, v mesecu maju organizirali naš 1. samostojni koncert, ki smo ga naslovili Ustavi se za hip..., 5. julija pa smo se predstavili v finalu festivala narodno – zabavne glasbe v Števerjanu."

Letos so za skladbo iz zakladnice, ki jo pravila festivala, katerega so se udeležili drugo leto zapored, predpisujejo izbrali pesem ansambla Štajerskih 7, "Rad povedal bi ti, da te ljubim". Avtorska skladba pa je bila poskočna polka "Objemi me" (glasba & aranžma.: Peter Tovornik, besedilo: Damjan Pasarič). Že drugo leto zapored jim je pripadla nagrada za najboljši kvintet festivala, na kar so zelo ponosni, saj jih ta nagrada motivira za vse projekte in cilje, ki si jih zastavljajo za prihodnost.

Za omenjeno avtorsko skladbo iz Števerjana so v čudoviti naravi reke Kolpe posneli tudi videospot, ki je nastal pod okriljem Videoprodukcije Pratnemer.Sekstakord - Objemi me

Shrani pesem

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi