Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Original Štajerci - Ne morem naprej

12. 05. 2010, 15:02
Po svetu
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Jurčki, ki ga sestavljajo Jure, Tomaž, Boštjan in Tadeja, so z veseljem sprejeli povabilo v Švico, kjer so jih tamkajšnji Slovenci razvajali z dobro hrano, odličnim pivom in slastno čokolado. Že v petek, 7.5.2010, dopoldan so se odpravili na pot proti Zürichu. Da pot ne bi bila prenaporna, so si priskrbeli šoferja (oče kitarista Tomaža). Po devetih urah vožnje s polno natovorjenim kombijem ozvočenja, so prispeli do prenočišča v Freienbachu, kjer so tisti večer tudi igrali.

Takoj po prihodu, so pričeli s postavljanjem ozvočenja, saj so v gostilno že začeli prihajati prvi gostje. Igrali so v ne tako velikem prostoru, vendar pa je ta bil nabito poln, saj ni bilo prostora niti za plesalce. V igranju so neizmerno uživali, saj so Slovenci, pa tudi Švicarji, bili navdušeni nad slovensko glasbo. Po koncu so Jurčki še sami "zažurirali" do jutranjih ur. Po kratkem spancu so se v sončnem dnevu odpravili proti mestu Zürich, kjer so si ogledali znamenitosti, ki jim jih je razkazal Drago, sicer lastnik gostilne, kjer so prespali.
Po kratkem ogledu in malici, so se zopet odpravili nazaj v Freienbach, kjer so naložili ozvočenje in se odpravili proti Rütiju, saj jih je že čakal nov nastop. V dvorani poleg cerkve so Slovenci pripravili vse za praznovanje materinskega dneva. Po maši je najprej bil kratek kulturni program, ki so ga pripravili otroci za mamice, nato pa je sledila odlična večerja, po njej pa ples in zabava. Tamkajšnji Slovenci niso pozabili kako se pleše polka, niti besedil in pesmi iz slovenske zakladnice narodnozabavne glasbe ne. Nenazadnje poznali so tudi skladbe Jurčkov, predvsem Šnopcarsko in Zadnjo noč, pokupili pa so tudi vse njihove CD-je, ki jih imeli s seboj. Jurčki so resnično uživali v njihovi družbi, še posebej zato, ker so jim pokazali kako veseli so, ker so jim z glasbo vrnili lepe spomine na Slovenijo, ki je, kot pravijo sami, najlepša dežela na svetu.

Za konec so dobili še kup daril od čokolade, steklenic vina, švicarskih nožev,…in ne nazadnje veliko zadovoljnih obrazov, ki so nam s svojim nasmehom povedali, da se bodo morali še kdaj vrniti med rojake.
Nazaj v Slovenijo so se vrnili v zgodnjih nedeljskih urah, 9. maja.

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.09.2017

Na 25. tradicionalnem sejmu v Mengšu, so Lenarti zmagali na tekmovanju mladih glasbenikov in glasbenih skupin "Izzivamo talente"... Čestitamo! https://youtu.be/88ZOzUGxogc

Več na tej povezavi

23.09.2017

Popoldne pa ekipa Videoprodukcije Narodnjak ponovno na terenu... Ansambel Potepini kmalu z novim videospotom! ;)

Več na tej povezavi

22.09.2017

V našem uredništvu jo že imamo!! Nova o knjiga o življenju velikana Lojzeta Slaka, odlično delo mag. Ivana Sivca, ki je nastalo v sodelovanju z družino Slak. Najbolj pomembno je, da se ta glasba ohranja in gre iz roda v rod! Naročila http://mladinska.com/avsenik-slak/slak

Več na tej povezavi

22.09.2017

Ansambel Biseri imajo vse pripravljeno na večerni spektakel! Veliko vas je ostalo brez vstopnic, a obstaja upanje... ;)

Več na tej povezavi