Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

07. 11. 2008, 10:44
Firbčnik
Aleksander Mrvič
Komentarji

V tokratnem Firbčniku smo "zaslišali" Urško Klobučar, odlično pevko ansambla Petra Finka, ki je bila v letošnjem letu izbrana za najboljšo pevko v narodnozabavni glasbi na našem portalu.
Kaj vse nam je zaupala v intervjuju si preberite v nadaljevanju.

1. V nekaj stavkih napiši svojo biografijo.
Rodila sem se 20. januarja 1988 v petčlansko družino, kasneje pa sem dobila še mlajšega bratca. Po končani osnovni šoli sem se vpisala v gimnazijo, takrat pa sem tudi pričela svojo glasbeno pot v Ansamblu Petra Finka. Tako me je glasba spremljala čez gimnazijska leta. Po uspešno opravljeni maturi sem se vpisala na ljubljansko fakulteto, kjer študiram matematiko. Še vedno pa sem v vseh pogledih ostala zvesta glasbi in s tem tudi ansamblu.

2. Kako bi se v nekaj besedah opisala? Te na sebi kaj moti oz. bi rada kaj spremenila
.
Sem zelo trmasta oseba, pravijo, da imam močen karakter. Sem zelo vdana prijateljica, če pa kdorkoli to izkoristi, znam biti zelo nepopustljiva. Sem komunikativna, kar mi pri mojem poslu še kako prav pride. Moti? No ja, sem kar sem, težko bi karkoli spremenila, ker potem to ne bi bila več jaz.

3. Znana si kot ena najboljših vokalistk v narodnozabavni glasbi, nenazadnje so te na našem portalu obiskovalci v anketi izbrali za najboljšo pevko. Od kdaj si že povezana z glasbo? Igraš tudi kakšno glasbilo? Ali poučuješ tudi solo petje?
Peter Fink me je odkril v gimnazijskih letih in sicer na Glasu mladih Bele krajine. S tem sem se začela resneje ukvarjati z glasbo, sicer pa me je spremljala že skozi celo otroštvo. Ne, glasbila ne igram, moj instrument je moj glas. Trenutno se s poučevanjem ne ukvarjam, ampak nikoli ne reci nikoli.

4. Trenutno si študentka – kaj študiraš? Se ti dopade študentsko življenje, ali pogrešaš dneve, ko si bila še dijakinja.
V Ljubljani študiram matematiko. Študentsko življenje mi je zelo všeč, saj rada spoznavam nove ljudi, ki jih tukaj prav gotovo ne manjka. Tudi gimnazijski dnevi so seveda imeli svoj čar, vendar jih ne pogrešam preveč, saj mi je bolj všeč samostojnost, ki je prišla z življenjem v Ljubljani.

5. Kje se vidiš čez 10 let? Boš še vedno pela v narodnozabavnem glasbi, ali bi te recimo zanimala solistična pot v pop glasbi?
Moje sedanje delo mi je zelo všeč, zato težko rečem, kako bo čez 10 let. Zaenkrat me v pop glasbo ne vleče, ne bi pa rada delala kakršnihkoli zaključkov, saj bi si rada pustila odprte vse poti in se ne omejevala z določeno zvrstjo.

6. Kdaj in kje največkrat poslušaš glasbo? Katera je tvoja najljubša zvrst? Kater narodnozabavni ansambel najraje poslušaš?
Glasbo največkrat poslušam v avtu, ker imam takrat največ časa, zato si vožnjo z veseljem popestrim s kakšno dobro pesmijo. Glede zvrsti nisem opredeljena, če mi je določena pesem všeč, mi ni važno kakšni zvrsti pripada. Isto velja za ansamble, vsak izmed njih ima gotovo kakšno pesem, ki jo imam v ušesih.

7. Kaj počneš v prostem času? Kateri so tvoji hobiji?
Prostega časa mi ne ostane veliko, ob faksu in glasbenih obveznostih seveda cenim vsak prosti trenutek, ki mi ostane. Najraje jih preživim s prijatelji in družino. Uživam v sprehodih v naravo in dolgih dialogih s prijatelji, ki me velikokrat spremljajo.

8. Ali rada nakupuješ? So ti pomembne znamke oblačil in obutve?
Verjetno je ni ženske, ki si vsake toliko časa ne bi želela vsaj majhnega nakupa. Znamke mi niso pomembne, če mi določena stvar pade v oči, jo kupim. Ne glede na ceno ali znamko.

9. Kdaj si se prvič zaljubila? Verjameš v ljubezen na prvi pogled?
Hm, tega je bilo že davno;) To je bil prav gotovo kakšen fant iz osnovne šole, za katerim sem skrivaj vzdihovala. Verjamem v privlačnost na prvi pogled, ki pa prav gotovo ni dovolj za razvoj prave ljubezni.

10. Kakšni fantje so ti všeč? Ti je bolj pomembna zunanjost ali karakter?
Sem mnenja, da ni veliko resnice v tem, ko nekateri trdijo, da jim zunanjost ni pomembna. Na začetku te človek prav gotovo mora pritegniti, da se sploh začneš zanimati zanj in ker ga takrat še ne poznaš, mora biti povod za to zunanji videz. Seveda pa zunanjost ni dovolj, če se s človekom tudi karakterno ne ujameš. Vse mora »klapati«, pravim jaz. Všeč so mi fantje, ki vedo, kaj bi radi v življenju.

11. Bi bila z moškim samo zaradi njegovega premoženja?
Absolutno ne, ker nisem kupljiva.

12. V ansamblu so poleg tebe še štirje moški. Ali so njihove spremljevalke kaj ljubosumne, ko imajo v ansamblu tako mlado in prikupno članico?
Mislim, da ne, ker je vsaka od njih zelo simpatična in očarljiva.

13. Katere tri stvari bi vzela s seboj na samotni otok?
Hiško, hrano in jadrnico, da bi se odpeljala domov, ko bi bila dovolj zagorela:)

14. Zadnja leta so izredno priljubljeni resničnostni šovi. Kakšno mnenje imaš o njih in ali bi se ga tudi sama udeležila.
Resničnostnega šova se ne bi udeležila. Svoje mnenje glede takih šovov pa težko izrazim, ker jih niti ne spremljam, niti se ne zanimam za dogajanje v njih.

15. Kater dogodek se ti je vtisnil v spomin in ga ne boš nikoli pozabila? Zakaj?
Mogoče bi na kratek rok izpostavila letošnji dopust na Pagu s prijateljicami, ker je bil res nepozaben. Sonce, morje, veliko novih poznanstev, zabave in še bi se kaj našlo. Verjamem pa, da me v življenju čaka še veliko takih nepozabnih dni.

16. Imaš veliko oboževalcev? Si na veselicah že dobila kakšna nespodobna povabila od fantov?
Ja, nekaj korenjakov se pa najde, ki pristopijo do mene. Nespodobna povabila pa seveda pridejo s poslom in sem se tega morala kar hitro navaditi :)

17. Katera je tvoja najljubša hrana in pijača? Katero jed najraje sama pripraviš?
Ne bi se mogla opredeliti, zadnje čase zelo uživam v mehiški kuhinji, ampak vseeno sem mnenja, da je ni čez domačo hrano. Sama najraje pripravim piščančje trakce v smetanovi omaki s pire krompirjem.

18. Kje bi najraje živela, če bi lahko izbirala?
Zelo si želim lastno hiško nekje v mirnem okolju, najraje ob gozdu, kjer bi bila v stiku z naravo.

19. Sanjske počitnice so...

Vsake počitnice so lahko sanjske, če si jih znaš popestriti s pravo družbo in sproščenim ozračjem.

20. Katera je tvoja najljubša barva?
Moja najljubša barva je rdeča.

21. Najljubši film in oddaja?

Najljubši film je Gothika, najljubše oddaje pa nimam. Všeč so mi tiste, ki so povezane z glasbo.

22. Kdaj si nazadnje prebrala kakšno knjigo? Katera je tvoja najljubša knjiga in pisatelj?
Najljubša knjiga je Pijevo življenje pisatelja Yanna Martela, ki sem jo prebrala med letošnjim poletjem.

23. Za konec  si sama postavi vprašanje, za katerega meniš, da bo zanimiv za naše obiskovalce in nanj odgovori.
Kaj je tvoja strast v življenju, kateri se ne moreš upreti? (Vprašanje so zastavili moji prijatelji)
Odgovor: Ne morem se upreti paru novih čevljev, ki so mi padli v oči že ob vstopu v trgovino. Druga slika

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi