Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

03. 04. 2012, 00:47
Reportaže
Anita Milavec
Komentarji

Na lepo sončno nedeljo, 1. aprila 2012, so fantje iz Ansambla Akordi pričakali izid svoje druge zgoščenke z naslovom Akordi ljubezni. Izid plošče in peto obletnico delovanja  so obeležili s promocijskih koncertom, ki se je odvijal v Športni dvorani Skala v Pivki.

V petih letih delovanja se lahko Akordi pohvalijo z mnogimi nagradami, ki so jih prejeli na različnih tekmovanjih. Začeli so s festivalom Števerjan 2008, kjer so prejeli nagrado občinstva, s festivala Vurberk 2009 so odšli s plaketo Jožeta Šifrarja za najboljšo večglasno vokalno izvedbo ter z bronastim zmajem (tretja nagrada občinstva). Leto kasneje so na istem festivalu prejeli zlatega zmaja (glavna nagrada festivala) in nagrado občinstva. Na festivalu Ptuj 2010 je strokovna komisija Akordom podelila Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo, dobili pa so tudi nagrado občinstva. Tudi leto 2011 ni bilo izjema - Akordi so se ponovno udeležili festivala na Ptuju in tokrat prejeli kar tri nagrade: strokovna komisija jih je izbrala za najboljši ansambel med trio zasedbami, radijski poslušalci in televizijski gledalci so največ glasov namenili valčku Akordi ljubezni, drugo mesto pa je zasedla polka Žejen sem njene ljubezni. Poleg tega so zopet prejeli nagrado občinstva. Ravno valček, ki je bil nagrajen na tem festivalu, je naslovni valček nove zgoščenke Akordov, avtorja skladbe pa sta Brane Klavžar in Jože Galič.

Koncert je otvorila Postojnska godba 1808 s pesmijo Pozdrav prijateljem. Po uvodnem nagovoru voditeljskega para Blaža Švaba in Smiljana Greifa so oder zasedli domači slavljenci - Akordi. V dvorano so že s prvo pesmijo Planet polka vnesli razigrano vzdušje, kot z drugega planeta. Po začetnem ogrevanju dlani so obiskovalcem predstavili naslovno skladbo zgoščenke Akordi ljubezni, kjer se jim je pridružila mlada in obetavna harmonikarka Teja Gustinčič. Akordi so nam skozi koncert predstavili še druge melodije, ki jih je moč najti na njihovi novi zgoščenki, in sicer: Raje bom kar sam ostal, Postojnčanka, Stara frajtonarca, Rad bi jo videl, Po logu že ptički pojo, Ko se bova srečala, Žejen sem njene ljubezni, a capella Sin poslavlja se od doma in druge. Poleg Akordov so za prijetno vzdušje v dvorani skrbeli številni glasbeni gostje: Ansambel Erazem, Ansambel Braneta Klavžarja, Iskrice, Vihar in Modrijani. Prav slednji so v Venčku Šifrarjevih združili ubrane glasove z Akordi in poželi val navdušenja. Za malo drugačnih melodij na koncertu pa je poskrbela že prej omenjena Postojnska godba 1808 z dirigentom Vidom Pupisem, ki je v eni izmed pesmi združila moči tudi z gostujočim ansamblom. Sam vrhunec večera je nedvomno predstavljal nastop članov ansambla Akodri in Tamburaške skupine Vremščica, ki so s pesmijo Ružo crvena v dvorano za trenutek pripeljali pridih morja in poletja. Poslušalci v dvorani so bili tako navdušeni, da so z bučnim aplavzom dosegli ponovitev izvedbe. Sledile so čestitke, rojstnodnevna torta in seveda dolg aplavz. Dalmatinsko pesem Ružo crvena v izvedbi Ansambla Akordi lahko najdete tudi na njihovi najnovejši zgoščenki. Koncert so med drugim popestrili še člani Folklorne skupina Torbarji, ki so se ves večer vrteli ob prijetnih melodijah. V veliko čast si Akordi štejejo to, da so na koncertu gostili tudi ugledne goste, in sicer ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača ter župana Občine Pivka Roberta Smrdelja in župana občine Postojna Jerneja Verbiča.

Za člani Ansambla Akordi je tako že drugi uspešen promocijskih koncert, ki je presegel prvega. Nabito polna dvorana navdušenih obiskovalcev jim daje samo potrditev in dodaten zagon pri njihovem delu.  Akordi ne mirujejo, saj je pred vrati že nov festival, na kateremu bodo nastopili čez slaba dva tedna. Govorimo o Slovenski polki in valčku 2012. Želimo jim vso srečo.

Akordi se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem obiskovalcem, ki jih tako množično podpirajo, vsem nastopajočim, ki so popestrili celotno praznovanje in vsem tistim, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji promocijskega koncerta.

Foto: Tine Vekar
Druga slika

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.02.2018

Fantje iz Ansambla Urok zbirajo poljube :)

Več na tej povezavi

23.02.2018

Danes zvečer! Mi smo že na trnih! ;) #otvoritev #novaspletnastran #narodnjaksi

Več na tej povezavi

22.02.2018

Malo. malo še...

Več na tej povezavi

22.02.2018

OTVORITEV PRENOVLJENE SPLETNE STRANI WWW.NARODNJAK.SI Od jutri dalje bo javnosti dostopna naša prenovljena spletna stran, ob otvoritvi vas bo čakala tudi nagradna igra z lepimi nagradami. Tudi Revija Muzika, ki izide jutri, bo del te zgodbe, saj boste v njej našli kupone za sodelovanje v nagradni igri. Pokrovitelji nagradne igre EVENT MUSIC - Oberkrain SHOP, Revija Muzika, Harmonike Plohl,...

Več na tej povezavi