Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

Videoprodukcija Narodnjak
Ansambel Potepini - Prekrokana noč

20. 12. 2010, 10:12
Novice
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Vasovalci je na narodnozabavni sceni že od leta 1997, ko so ga ustanovili takratni prijatelji Jože Umek, Jože Oder, Pavel Golobič, Anton Jakljevič, Vili Jakljevič, Slavo Konda in Silvo Vlašič. Danes imajo Vasovalci popolnoma drugačno, pomlajeno zasedbo, število članov pa je pet. V teh prazničnih dneh je ansambel posnel skladbo z naslovom Božična.

Avtor melodije in aranžmaja je Marjan Turk, besedilo pa je napisala Fanika Požek.
Naj vam Vasovalci na svoj način pričarajo sveti večer in božično vzdušje.

Od ustanovnih članov sta ostala pri ansamblu le še dva člana, to sta basist Pavel Golobič in pevec 2. tenorja Vili Jakljevič. Pridružili so se jima še harmonikar Simon Golobič, ki ga večina od vas pozna, kot zbiratelja narodnozabavnih gramofonskih plošč ter kaset in je v ansamblu štiri leta, Matej Plesničar na kitari, ki je sin nekdanjega kitarista Mira Plesničarja ter Tomaž Lešnjak, ki je 1. tenorist ansambla že šest let.  Vasovalci so v 13. letih delovanja prejeli kar nekaj lepih nagrad, tako so leta 2001 postali absolutni zmagovalci na festivalu Slovenska polka in valček, kjer so nastopili s skladbo Prepelica. Nastopili so tudi na drugih festival: Vurberk, Ptuj, Graška Gora, Cerkvenjak, Števerjan, Viže v narečju v Škofji Loki in Viža leta.

V prihodnje imajo kar nekaj načrtov. Leta 2011 bi radi nastopili na nekaterih narodnozabavnih festivalih, v drugi polovici leta pa bodo izdali nov projekt.

Vasovalci želijo vsem našim obiskovalcem vesel božič in prijetno poslušanje njihove božične skladbe.
Priponka

Shrani pesem

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.10.2017

Ansambel Florjan pred glasbo postavlja pravo prijateljstvo med člani zasedbe, čeprav je med najmlajšim in najstarešim kar 47 let (!) razlike. Na festivalu je strokovna komisija nagradila njihovo priredbo in izvedbo ljudske skladbe ter suvereno predstavitev nove polke, ki jo lahko slišite na naši spletni strani...

Več na tej povezavi

23.10.2017

Tako bo, ko bodo poročeni ;)

Več na tej povezavi

23.10.2017

Narodnjakovo dekle 2017, Nika Strašek, je pričela z novo rubriko, v kateri po Sloveniji obiskuje ansamble in jim zastavlja številna vprašanja. Prvi na vrsti je Ansambel Stil

Več na tej povezavi

22.10.2017

Sejem domače glasbe v Podčetrtku - Hotel Sotelia (Terme Olimia) ( 11.11. 9:00 - 18:00) se nezadržno bliža! Potrdi udeležbo www.facebook.com/events/1497024690352237/?ti=cl ℹ Še vedno lahko rezervirate razstavni prostor, da predstavite vaše podjetje, obrt, izdelke in storitve sejem@narodnjak.si... Vabljeni!

Več na tej povezavi