Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

20. 12. 2010, 10:12
Novice
Uredništvo
Komentarji

Ansambel Vasovalci je na narodnozabavni sceni že od leta 1997, ko so ga ustanovili takratni prijatelji Jože Umek, Jože Oder, Pavel Golobič, Anton Jakljevič, Vili Jakljevič, Slavo Konda in Silvo Vlašič. Danes imajo Vasovalci popolnoma drugačno, pomlajeno zasedbo, število članov pa je pet. V teh prazničnih dneh je ansambel posnel skladbo z naslovom Božična.

Avtor melodije in aranžmaja je Marjan Turk, besedilo pa je napisala Fanika Požek.
Naj vam Vasovalci na svoj način pričarajo sveti večer in božično vzdušje.

Od ustanovnih članov sta ostala pri ansamblu le še dva člana, to sta basist Pavel Golobič in pevec 2. tenorja Vili Jakljevič. Pridružili so se jima še harmonikar Simon Golobič, ki ga večina od vas pozna, kot zbiratelja narodnozabavnih gramofonskih plošč ter kaset in je v ansamblu štiri leta, Matej Plesničar na kitari, ki je sin nekdanjega kitarista Mira Plesničarja ter Tomaž Lešnjak, ki je 1. tenorist ansambla že šest let.  Vasovalci so v 13. letih delovanja prejeli kar nekaj lepih nagrad, tako so leta 2001 postali absolutni zmagovalci na festivalu Slovenska polka in valček, kjer so nastopili s skladbo Prepelica. Nastopili so tudi na drugih festival: Vurberk, Ptuj, Graška Gora, Cerkvenjak, Števerjan, Viže v narečju v Škofji Loki in Viža leta.

V prihodnje imajo kar nekaj načrtov. Leta 2011 bi radi nastopili na nekaterih narodnozabavnih festivalih, v drugi polovici leta pa bodo izdali nov projekt.

Vasovalci želijo vsem našim obiskovalcem vesel božič in prijetno poslušanje njihove božične skladbe.
Priponka

Shrani pesem

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi