Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

04. 11. 2012, 23:24
Reportaže
Anja Smogavec
Komentarji

Ansambel Žargon, ki je svojo glasbeno pravljico pričel januarja 2010, je v petek dokazal, da ima širok krog zvestih poslušalcev. V Središču ob Dravi, kjer je sedež ansambla, so namreč pripravili velik promocijski koncert ob izidu njihove prve zgoščenke Naša pravljica.

V nabito polnem šotoru se je zbrala Slovenija v malem, pa tudi lepo število prijateljev s Hrvaške, kar je dokaz, da dobra glasba ne pozna meja. Žargonovci so predstavili večino skladb z novega CD-ja, v goste pa so povabili še: Viteze Celjske, Ansambel Štrk, Petko... Temperatura v šotoru je naraščala, občinstvo je bilo odlično razpoloženo, kar je nenehno potrjevalo s številnimi bučnimi aplavzi in vriski. Priča smo bili tudi posebnim točkam.

Žargonovci so z Modrijani izvedli Venček Šifrarjevih, s Prleškim kvintetom pa Venček Kmetčevih. Z Borisom Kopitarjem, ki je na humoren način povezoval program, so skupaj zapeli vižo Nika Zajca Po Sloveniji in vsem znano Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi. Pri slednji skladbi smo simpatično Majo iz Ansambla Žargon videli celo za bobni.

Ko smo mislili, da je koncert že pri koncu in je bilo presenečenj za en večer dovolj, smo obnemeli. Za "piko na i" so prijetno presenetili Fantje s Praprotna, ki so poleg dveh svojih s slavljenci zapeli še nekaj najlepših Slakovih. V tistem trenutku je ves šotor bil na nogah, objeti čez rame smo se pozibavali levo, desno in prepevali. Slavje se je z veselico nadaljevalo še pozno v noč.

Pot Ansambla Žargon se vsekakor strmo vzpenja navzgor, čaka jih svetla prihodnost, če bodo le vztrajni in predani svojemu delu. Želimo jim še čim več uspešnih nastopov, v upanju, da bo njihov koncert postal tradicionalen in da se bomo prijetno družili tudi naslednje leto.
Druga slika

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

23.01.2018

Lep večer!

Več na tej povezavi

23.01.2018

Nova polka, ki jo je posnel Ansambel Pok nosi naslov "Mi smo spod Pohorja doma". Zanjo je nastal tudi videospot, oglejte si ga na www.narodnjak.si!

Več na tej povezavi

23.01.2018

8. junij 2018 bo organiziran festival Kamrica, ki bo izpeljan na različnih lokacijah širom Slovenije. Del te zgodbe, ki ohranja slovensko pesem in kulturno dediščino, lahko postanete tudi vi...

Več na tej povezavi

22.01.2018

Ponedeljke nam lepšajo in predvsem krajšajo domače viže...

Več na tej povezavi