Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.

Meni

Search

Sveže

omisli.si
Videoprodukcija Narodnjak

28. 03. 2014, 11:23
Novice
Uredništvo
Komentarji

Šestnajstdnevna turneja po Kanadi, izid tretje zgoščenke in jubilejni koncert so trije dogodki, s katerimi bo Ansambel Saša Avsenika kronal prvih pet let uspešnega muziciranja.

Nad februarskim gostovanjem čez lužo so bili več kot navdušeni in napovedujejo, da se v roku dveh let vrnejo. Tretjo zgoščenko, ki so jo naslovili Dolge so noči, bodo prvič zaznamovale tudi avtorske skladbe Saša Avsenika. Zadnji petek v marcu pa bodo s svojimi glasbenimi prijatelji in številnimi ljubitelji njihove glasbe, ki so vstopnice razgrabili že pred novim letom, praznovali 5. letnico delovanja.

T'douga noč, ki bo danes, 28. marca 2014, ob 20. uri v dvorani Biotehniškega centra Naklo, obeta dve uri koncerta, na katerem bodo imeli glavno besedo slavljenci, Ansambel Saša Avsenika, gostili pa bodo še Modrijane, Yuhubando in Jurija Zrneca, ki bo tokrat blestel v vlogi humorista in pevca. Po koncertu sledita ples in zabava.

Na dan koncerta bo izšla nova zgoščenka ansambla. Po prvencu "Na sončni strani Alp" in "Zavrtimo se", bodo nove in starejše skladbe Vilka in Slavka Avsenika izdali na tretji zgoščenki z naslovom "Dolge so noči". Na njej se  z dvema skladbama kot avtor predstavlja tudi Sašo Avsenik.

Na koncert ob 5. letnici se je Ansambel Saša Avsenika dolgo in temeljito pripravljal in skrbno izbral goste, ki so sami uveljavljeni glasbeniki. Posebej so veseli odziva voditelja Jurija Zrneca, katerega filmčke iz različnih vlog si ogledujejo med dolgimi vožnjami po tujini. Kot pravi kitarist Matic Plevel, je bil Jure vesel povabila. "Vodenje našega dogodka mu predstavlja izziv, že po prvem pogovoru z njim pa sem spoznal, da pozna ogromno glasbe,  da zelo ceni brata Avsenik in tudi sam je izrazil željo, da bi skupaj nekaj posneli."

Obeta se torej glasbeno raznolika in z odličnim humorjem začinjena T'douga noč Ansambla Saša Avsenika. Skupini glasbenikov, ki je na leto skupaj več kot 250 dni, bo zagotovo dala nove energije, ljubezen do glasbe ter potovanja s krasno ekipo pa jih bosta pospremila proti desetletnici.

Sorodni članki

Komentarji

Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.


Dogodki

/Narodnjak.si

17.02.2018

Uživajte v vikendu!

Več na tej povezavi

17.02.2018

Glasbeniki bodo lahko vikend na snegu preživeli od 9. do 11. marca na Golteh! Veliko snega, zabave in glasbe! Vabljeni :)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Ansambel Smeh je danes zjutraj na Radio 1 takole izvedel priredbo "Galway girl", ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran! ;)

Več na tej povezavi

16.02.2018

Sonce, sneg in petek! Super kombinacija, kajne??

Več na tej povezavi